- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΚΑΝΑ: Στα πρόθυρα της παραίτησης 35 γιατροί με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών
Εξαιτίας των δυσβάσταχτων εισφορών τους στον ΕΦΚΑ
Στα πρόθυρα της παραίτησης βρίσκονται ήδη 30-35 γιατροί του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), οι οποίοι εργάζονται με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) σε όλη τη χώρα.
Η αιτία για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, η οποία θα πλήξει καίρια τη δυνατότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας δεκάδων μονάδων θεραπείας του Οργανισμού σε όλη τη χώρα, είναι οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ καλούνται να καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ, ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η A.V. εξασφάλισε και παρουσιάζει σήμερα ολόκληρο το έγγραφο των γιατρών του ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ, το οποίο απέστειλαν ήδη στη διοίκηση του Οργανισμού, την οποία κατηγορούν ότι, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά με το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν σε σχέση με τον ΕΦΚΑ, εντούτοις δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια προκειμένου να βρεθεί μία λύση.
Σημειώνεται ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει καθιερώσει ως καθεστώς τα τελευταία χρόνια να προσλαμβάνει γιατρούς με ΔΠΥ για την λειτουργία μονάδων θεραπείας σε όλη τη χώρα και, ασφαλώς, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Το έγγραφο με το οποίο οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ προειδοποιούν τη διοίκηση του Οργανισμού για τις ενδεχόμενες παραιτήσεις τους
«Σας γνωστοποιούμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκειά μας για τη στάση της Διοίκησης του Οργανισμού στα τόσα ζητήματα που είναι ανοικχτά από την ημέρα πρόσληψής μας στον Οργανισμό και σχετίζονται τόσο με τη σχέση εργασίας που έχουμε συνάψει με αυτόν, όσο και με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε αυτή τη σχέση.
Από καιρό εκπρόσωποί μας έχουν αναπτύξει τους προβληματισμούς μας για μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τόσο το θέμα της εργασιακής μας σχέσης, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να το πράξουμε.
Από καιρό νιώθουμε τη δουλειά μας να απαξιώνεται και να μας στερείται η δυνατότητα να εργαζόμαστε σε συνθήκες όπου θα μπορούμε να 'ανθρωπεύουμε', να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να αναπτύσσουμε όλο το επιστημονικό μας δυναμικό.
Επιπλέον, πολλές φορές φροντίσαμε, παράλληλα με τα όποια παράπονα διατυπώναμε, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες, φροντίζοντας καθένας και καθεμία από την πλευρά του/της να κάνει τη δική του/της υπέρβαση. Καλλωπίσαμε τους χώρους εργασίας μας, στήσαμε ομάδες και ημερίδες, συνταγογραφήσαμε από τα σπίτια μας ή τα γραφεία μας εν αναμονή της από ετών αναγγελθείσας, αναβάθμισης του Internet.
Ως απάντηση, δεχτήκαμε μόνο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.
Επειδή δεν ξέρουμε καμία σχέση που να άνθισε μόνο με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη κι επειδή είναι γνωστό ότι αυτό που πείθει είναι η δράση και το παράδειγμα και όχι τα λόγια τα παχιά νιώθουμε ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας.
Έπειτα και από τη συνάντησή μας με εκπροσώπους από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, μας είναι ξεκάθαρο πως κανείς δε σας απαγορεύει να υπαχθούμε όλοι/ες στη διάταξη της παρ.9 του άρθρου 39 ν.4387/2016. Κάθε άλλη στάση πέραν της υπαγωγής όλων μας στο συγκεκριμένο άρθρο, θα θεωρηθεί από εμάς, μήνυμα ότι δε μας χρειάζεστε στο Οργανισμό και επιφυλασσόμαστε να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έμφαση σε στοχευμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν συγκεκριμένα σημεία
Ελληνικές startups παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις στον χώρο της υγείας
Ταχεία αποκατάσταση, μειωμένος πόνος και υψηλή ασφάλεια
Ένας τρόπος ζωής που αλλάζει το βιολογικό ρολόι
Η υπερβολική έλξη στα μαλλιά μπορεί να επιβαρύνει το θύλακα της τρίχας
Δεν υπάρχει «μαγική» τροφή, αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες που συνδέονται με καλύτερο ύπνο
Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος 8-14 Μαρτίου
Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Οι ειδικοί εξηγούν τις πιο συχνές αιτίες και πότε αυτό αποτελεί σύμπτωμα κάποιας πάθησης
Η επιστημονική εξήγηση για τις άσπρες τρίχες και τον πολλαπλασιασμό τους
Μάρτιος, μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβάλλονται όταν το μωρό ξυπνάει τη νύχτα ή κοιμάται λιγότερες ώρες
Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων
Περίπου το 10,6% των ανθρώπων είναι αριστερόχειρες
MSD & Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του ενήλικου πληθυσμού
H σπάνια ζωή συναντήθηκε με την τέχνη, τον πολιτισμό και τον δημόσιο διάλογο
Ανησυχητικά στοιχεία για κοκαΐνη, αμφεταμίνες και κάνναβη - Ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος για άτομα κάτω των 55
Επιστήμονας απαντά στο αν πρέπει να δίνουμε σημασία στους εφιάλτες μας και πότε
Οι ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η νόσος εμφανίζεται συχνότερα και εξελίσσεται διαφορετικά στις γυναίκες.
Κόκορες, καμπάνες, κεριά και άνθρωποι που χτυπούσαν παράθυρα - όλες οι παλιές μέθοδοι του πρωινού ξυπνήματος.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.