Health & Fitness

Λονδρέζος τρέχει με αντίπαλο το Μετρό και το κερδίζει (video)

Διένυσε 380 μέτρα, ανεβοκατέβηκε 75 σκαλοπάτια και πέρασε από δύο μηχανήματα ελέγχου εισιτηρίων 

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344707-716332.jpg

Νωρίς το πρωί και μετά τις επτά το απόγευμα γίνεται το αδιαχώρητο σε ορισμένους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο. Συνωστισμός μέσα στα βαγόνια, σπρωξίματα στην αποβάθρα και ενοχλητικές καθυστερήσεις.

Είναι αρκετοί οι επιβάτες που μετανιώνουν που πήραν το μετρό για μια ή δύο στάσεις αντί να το κόψουν με τα πόδια. Είναι αρκετοί αυτοί που αναρωτιούνται αν θα έφταναν στον προορισμό τους πιο γρήγορα με τα πόδια παρά με τον υπόγειο σιδηρόδρομο. Ο Τζέιμς Χεπτονστάλ είναι ο μόνος που «πέταξε το γάντι» στο μετρό του Λονδίνου προκαλώντας το να τρέξει σε ένα σπριντ που δεν έχει ξαναγίνει: άνθρωπος VS τρένου. Ο Λονδρέζος και το τρένο ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο: το σταθμό Μάνσιον Χάουζ της Κίτρινης Γραμμής και τερμάτισαν στον αμέσως επόμενο σταθμό: Κάνον Στριτ. Μια απόσταση 380 μέτρων. Ο Τζέιμς κινηματογράφησε τον εαυτό του να τρέχει στους δρόμους του Σίτι και η φίλη του Νόελ Κάρολ κινηματογράφησε την πορεία του τρένου.

Με απειροελάχιστη διαφορά δευτερολέπτων ο Τζέιμς έφτασε πρώτος στο σταθμό και νίκησε το μετρό του Λονδίνου. Το ζευγάρι των Λονδρέζων κινηματογράφησε τις δύο κούρσες με κάμερες GoPro και ανέβασε το βίντεο στο YouTube.

Λονδρέζος τρέχει με αντίπαλο το Μετρό και το κερδίζει

Ο 30χρονος Χεπτονστάλ, περιβαλλοντικός σύμβουλος, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από παρόμοιες κούρσες που έχουν γίνει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. «Έχουμε δει στο διαδίκτυο κι άλλα άτομα που τόλμησαν να τα ανταγωνιστούν μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς στην Ευρώπη, αλλά κανείς δεν το είχε δοκιμάσει στο Λονδίνο. Εγώ συνήθως κάθε πρωί μετακινούμαι στη Βόρεια Γραμμή του μετρό και η εμπειρία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Πολλές φορές προτιμώ να πάω στη δουλειά με το ποδήλατο ή με τα πόδια» λέει ο Τζέιμς στην λονδρέζικη εφημερίδα, Evening Standard. 

Λονδρέζος τρέχει με αντίπαλο το Μετρό και το κερδίζει

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ