- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
8 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου
Τι τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, καταγράφηκαν συνολικά 8 θάνατοι συνανθρώπων μας από επιπλοκές της γρίπης, γεγονός που πιστοποιεί ότι η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία.
Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, είχαν όλοι νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ μόνο οι 2 (25%) ήταν εμβολιασμένοι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση της θνησιμότητας στη μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης αλλά και στο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα.
Παράλληλα, έχουν συνολικά καταγραφεί 39 σοβαρά κρούσματα γρίπης, με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 28 άνδρες και 11 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 89 έτη. Τα 36 (92,3%) από τα 39 προαναφερθεντα σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη και εξ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 6 (16,7%).
Επισημαίνεται πως το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου από τις 10.00 έως τις 14.00
Πολλοί ασθενείς δεν πήραν την θεραπεία αντιβιοτικών που χρειάζονταν πραγματικά
Απλές αλλαγές στην καθημερινότητα περιορίζουν τις ενοχλήσεις
Νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την αντιμετώπιση μιας σοβαρής αγγειακής πάθησης που παραμένει αδιάγνωστη σε μεγάλο ποσοστό
Και γιατί το αδιάκοπο κυνήγι της χαράς ίσως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα
Ο ρόλος του στρες και της συνεχούς ανασφάλειας
Αύξηση των νεφροπαθειών και της θνησιμότητας της νόσου
Ο Ντίτερ Μπρόερινγκ μιλά στην ATHENS VOICE για τη ρομποτική επανάσταση μέσα στο χειρουργείο, ενώ ο Γιώργος Σωτηρόπουλος εξηγεί γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω και τι μπορεί να αλλάξει από το φθινόπωρο
Ποια εταιρεία ετοιμάζεται να το βγάλει στην αγορά
Τέλος τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης
Τι λένε επιστήμονες για τον μεγάλο φόβο των γονιών
Τι λένε οι επιστήμονες
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ Takeda και kυβέρνησης της Ινδονησίας
Πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Ο ιδιαίτερος συνδυασμός που διχάζει
Κύμα καύσωνα στη χώρα σήμερα, φτάνει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία
11,9 χρόνια ζωής με προβλήματα υγείας για κάθε άνθρωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.