- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ZU: Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης μόλις άνοιξε μια Champagneria
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Το ZU Champagneria δίνει γιορτινή διάσταση στη μικρή ανάπαυλα μετά τα ψώνια, που μπορεί να εξελιχτεί σε βραδινό hang out
Μέρες γιορτινές που έρχονται αλλά και μέρες καθημερινές, το Σύνταγμα παραμένει το κομβικό σημείο που περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από «ψώνια στο κέντρο». Το Σύνταγμα δεν είναι μόνο οι βιτρίνες, τα μεγάλα μαγαζιά και ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια. Είναι το χάζι, είναι ο κόσμος και οι δρόμοι που κάνουν πάρτι όλο το εικοσιτετράωρο, είναι δουλειές και αγγαρείες όπως το να ψάξεις μια πρίζα, ένα γλόμπο ή ένα κουμπί που δεν βρίσκεις στις γειτονιές, είναι να αναζητήσεις το ύφασμα που θα ντύσει τον καναπέ, είναι που μόνον εκεί θα βρεις τον παλιό, καλό ρολογά που θα επιδιορθώσει το ρολόι σου.
Το Σύνταγμα, όμως, δεν έχει την ίδια χάρη και την ίδια γλύκα αν ο οποιοσδήποτε λόγος που σε έφερε μέχρι εδώ δεν καταλήξει σε ραντεβού με κάποιον δικό σου και αγαπημένο. Για καφέ ή ένα ποτό που μπορεί να είναι και το διάσημο «μετά το γραφείο», αν εργάζεσαι κάπου κεντρικά. Η πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι ο κοινός τόπος όταν ψάχνεις πού να το δώσεις το ραντεβού, το εύκολο σημείο που όλοι ξέρουν και αναγνωρίζουν. Και το Zu Champagneria, στο πιο κομβικό σημείο της περαντζάδας, μοιάζει με εξωτικό μπαρ στη Χαβάη, καθόλου δεν του λείπει το χρώμα και ο εξωτισμός και έχει και μια κόζι, σέξι και ζεστή μπάρα, αν θέλεις να αποφύγεις τον κοσμοχαλασμό στο πεζοδρόμιο, ιδανική για κουβέντες και εξομολογήσεις -για φλερτ δεν μπορώ να σου εγγυηθώ.
Αν δεν προτιμήσεις τη σαμπάνια σου στρέιτ και ατόφια, εδώ θα βρεις άπειρα signature κοκτέιλ με βάση τη γαλλίδα αριστοκράτισσα, άλλα κλασικά και άλλα λίαν πρωτότυπα. Προσωπικά, δεν έμεινα στο μόνο ένα αλλά μέχρι να φτάσω στο τρίτο, βοηθούσης και της αύρας του ντεκόρ στο μπαρ, άρχισα να νοιώθω βέρα Παριζιάνα, μια μικρή νότα πολυτέλειας μπήκε στην άθλια καθημερινότητά μου και σαν να ένοιωσα Ευρωπαία, κομψή και φινετσάτη. Μετά από κάτι τέτοιες ευχάριστες ψευδαισθήσεις, το βέβαιο είναι πως ακολουθεί μια πείνα. Να μοιραστείς με την παρέα σου μικρά μπεργκεράκια, spring rolls, μίνι σουβλάκια με σος τεριγιάκι, μια πίτσα με προσούτο, ένα κλαμπ σάντουιτς ή για το τουίστ, ένα αυθεντικό, χορταστικό κερκυραϊκό σοφρίτο.
Παράγγειλες κι άλλο; Έτσι που το πας, δεν θα ξεφύγεις από την πορτοκαλόπιτα και κυρίως τα τραγανά churros με πραλίνα σοκολάτα.
Πλ. Αγίας Ειρήνης 6, Σύνταγμα, 2103243096
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.