- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βασίλαινας: μια υπέροχη βραδιά οινογευσίας με το Κτήμα Γκόφα
Η Νεμέα έρχεται στην Αθήνα!
Οινογνωσία στο εστιατόριο Βασίλαινας με ειδικό μενού και κρασιά από το Κτήμα Γκόφα
Η ιστορία του Κτήματος Γκόφα ξεκινά το 1959 όταν η οκογένεια Γκόφα αρχίζει να καλλιεργεί σταφύλια από τις περιοχές Κούτσι και Δάφνη και ξεκινά την οινοποίηση στο πατητήρι του πατρικού σπιτιού, στη Νεμέα, χρησιμοποιώντας χειροκίνητα μέσα οινοποίησης. Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας, η δεύτερη γενιά του κτήματος, φυτεύει νέες ποικιλίες στα πρότυπα διεθνών προδιαγραφών βάζοντας ως στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών. Οι ποικιλίες που καλλιεργεί πλέον το κτήμα Γκόφα είναι το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay, αλλά και το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, η ωραία Κυδωνίτσα. Το 2011 το οινοποιείο μετακομίζει στο Κούτσι, στις όχθες του μυθικού ποταμού Ασωπού, και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μας προμηθεύει με υπέροχα κρασιά που έχουν ως βάση τους μια εξαιρετική πρώτη ύλη. Αυτά τα κρασιά θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Βασίλαινας.
Το ιστορικό εστιατόριο έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων, ειδικά προσαρμοσμένων ώστε να ταιριάξουν με τα κρασιά του Κτήματος Γκόφα. Κάθε πιάτο συνοδεύεται και από άλλο κρασί (έτσι ώστε να δοκιμάσουμε την ευρεία γκάμα του οινοποιείου), ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι από το μενού δεν λείπουν τα εμβληματικά πιάτα του Βασίλαινα, όπως η θρυλική ταραμοσαλάτα που έγραψε ιστορία, ή το κεμπάπ ψαριού με ταμπουλέ, γιαούρτι και lime. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το μενού γευσιγνωσίας, το οποίο προσφέρεται στην ειδική τιμή των €60/άτομο.
Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης
βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης
Ταραμάς του «Βασίλαινα» / αραβική πίτα
Βελουτέ σελινόριζας / τραγανό κρεμμύδι, φουντούκι
Κτήμα Γκόφα "Μερανύχτα", Κυδωνίτσα
«Αθηναϊκή» / ρίκι, wakame, καπνιστή μαγιονέζα
Κτήμα Γκόφα “Romeo & Juliet”, Chardonnay, Μαλαγουζιά
Κεμπάπ ψαριού / ταμπουλέ, γιαούρτι, lime
Κτήμα Γκόφα “Μυθικός Ποταμός”, Αγιωργίτικο, Syrah
Αρνί / κουσκουσέ Θεσσαλονίκης, αρσενικό Νάξου, σάλτσα από Αγιωργίτικο
Κτήμα Γκόφα “Themelio”, Νεμέα reserve, Αγιωργίτικο
Τάρτα / λευκή τόνκα, κυδώνι σιγομαγειρεμένο σε σαφράν, παγωτό μανταρίνι
Κτήμα Γκόφα, Κυδωνίτσα (orange wine)
Τιμή: 60€/άτομο
Βρασίδα 13, Όπισθεν Χίλτον, 210 7210501
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.