Wine & Spirits

Το Οινόραμα 2024 ξεκινάει στο Ζάππειο την Παρασκευή

Το πολυαναμενόμενο τριήμερο οινικής γευσιγνωσίας της Αθήνας έρχεται και πάλι

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οινόραμα 2024

Οινόραμα 2024: Η μεγαλύτερη έκθεση κρασιών γιορτάζει την 30η χρονιά της στο Ζάππειο με εκατοντάδες νέες ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση κρασιών στην Ελλάδα που περιμένουν με ενθουσιασμό όλοι οι γευσιγνώστες και λάτρεις του καλού κρασιού σηκώνει για άλλη μια φορά αυλαία στο Ζάππειο Μέγαρο. Μιλάμε για έναν τριήμερο εορτασμό των οίνων του ελληνικού και ξένου αμπελώνα που ξεκινάει αυτή την Παρασκευή.

Οινόραμα 2024

Φέτος, με αφορμή την 30η επέτειο του, οινοποιοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δειγματίζουν πάνω από 2500 ετικέτες κρασιών, κάνοντας έτσι το σλόγκαν της έκθεσης «Το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα» κάθε χρόνο και πιο εύστοχο. Η Αθήνα θα έχει την ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο να γνωρίσει το ελληνικό και ξένο terroir μέσα από μια μοναδική γιορτή και να δοκιμάσει όλα τα εκλεκτά κρασιά που έφερε η σοδειά του 2023 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της «Πλατείας Γευσιγνωσίας».

Στα highlight της φετινής έκθεσης είναι και η δοκιμή κρασιών-εκπροσώπων όλων σχεδόν των ΠΟΠ περιοχών της Ελλάδας. Παλαιωμένα, σπάνια και μικρής παραγωγής κρασιά όπως και αφανείς ντόπιες και βιολογικές ποικιλίες είναι μόνο μερικά από τα μοναδικά είδη οίνου που θα γνωρίσουν οι λάτρεις του είδους. Κρασιά από μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία και που ακολουθούν πρωτοποριακές οινικές προσεγγίσεις θα πρωταγωνιστήσουν στο Wine Bar της αίθουσας «Οινικές Αποκαλύψεις», και αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις των φανατικών της εκδήλωσης.

Οινόραμα 2024

Για πρώτη φορά, το Οινόραμα θα έχει καλεσμένους 17 οινοποιούς από την Κύπρο, όπως και πέντε κορυφαίους οινοποιούς σε ομαδική εμφάνιση από τον Λίβανο. Φυσικά, παρόντες θα είναι και οινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα με τους συνεργάτες τους, έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία σχετική με τις ετικέτες τους.

Τα επίσημα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης θα γίνουν την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα με μια ξεχωριστή εκδήλωση, αποκλειστικά με πρόσκληση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου και μας περιμένει όλους να συμμετάσχουμε στην μεγαλύτερη ετήσια «γιορτή του κρασιού». Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Οινόραμα 2014» και την προπώληση εισιτηρίων θα βρείτε στο www.oenorama.com.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ