- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το «Σ’ αγαπώ» μόλις άνοιξε και είναι το πιο αγαπησιάρικο wine bar του κέντρου
Και ταυτόχρονα το πιο χαριτωμένο μικρό μπαράκι της Αθήνας
Το «Σ’ αγαπώ» βρίσκεται σε μια γωνίτσα τόση δα στην Πλατεία Καρύτση
Όντως «Σ’ αγαπώ» είναι περίεργο όνομα για μαγαζί, πόσο μάλλον για μπαρ ή wine bar, ή ακριβέστερα, για “coffee wine bar & love”… αλλά όταν καθόμαστε στα σκαμνάκια έξω από το φιστικί, λαμπερό και χαριτωμένο «Σ’ αγαπώ», η ιδιοκτήτρια Σοφία Μπιλιάτη μας εξηγεί ότι για αυτήν και τον άντρα της Νίκο Αμαρτωλό (ναι, έχουνε κάτι με τα ονόματα…) δεν θέλανε να το πούνε κάπως αλλιώς το μαγαζί τους: «Ήθελα να είναι σαν το σπίτι μου, την κουζίνα μου, σαν προέκταση δική μου, ένα μέρος που να… έχει ζεστασιά, αγάπη, να δίνει και να παίρνει αγάπη, να ακτινοβολεί αγάπη», μας λέει.
Και η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί, μικρούτσικο, βολεμένο όμως σε μια χρονική στιγμή της πόλης που κρατάει δεκαετίες (Πλατεία Καρύτση λέμε), σε λίγα τετραγωνικά εκατοστά αστικού πηξίματος… μοιάζει πράγματι πολύ αγαπησιάρικο. Η Σοφία είναι ηθοποιός, μουσικός και performer – ξεκινάει τη μέρα της στο «Σ’ αγαπώ» παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας όταν έχει κέφια, που συνήθως, έχει. Μπορεί να τραγουδήσει το απόγευμα ή το βράδυ, ανάλογα με την πελατεία, η οποία είναι κάμποση για ένα τόσο μικρό και τόσο καινούργιο μέρος.
Το «Σ’ αγαπώ» ξεκινάει νωρίς το πρωί με καφέδες και πρωινά, συνεχίζει με ελαφρά μεσημεριανά ημι-γεύματα, με πιάτα τα οποία συναρμολογούν τα «παιδιά» στην κουζίνα-μέρος-του-μαγαζιού, με ντόπια (ελληνικά) υλικά, φρέσκα τυριά, λαχανικά, καπνιστά κρέατα και ό,τι άλλο τους έρχεται. Τα κρασιά τους είναι σπάνια, τα στέλνει από την Καβάλα παρακαλώ ο «Χαρισματικοί Οίνοι» και είναι καταπληκτικά, όσα δοκιμάσαμε -που εύκολα τα πίναμε όλα, λίγο παραπάνω να καθόμασταν. Η Σοφία είναι από την Κοζάνη, τυχαία έπεσε πάνω στον Καβαλιώτη οινοπαραγωγό για τον οποίον θα γράψω άλλη μέρα επειδή είναι σπάνιος και εξαιρετικός, εκτός από Καβαλιώτης.
Η μουσική στο «Σ’ αγαπώ» είναι χαμηλή και προέρχεται από ένα παλιό ραδιόφωνο, '50ς, αν και μπορεί να είναι ντεκόρ κι η μουσική να είναι λίστα της Σοφίας και του Νίκου. Όλο το εσωτερικό είναι ‘50ς, λίγο αμερικάνικο, ρομαντικό και πολύ αγαπησιάρικο. Ιδανικό για ζευγαράκια, μίνι παρέες τριών-πέντε ατόμων, γενικά για άτομα που αγαπάνε εύκολα και χαίρονται για αυτήν την ικανότητα. (Αφήστε που γελάς επίσης εύκολα, όταν είσαι σε αυτήν την κατηγορία…).
«Σ’ αγαπώ Coffee wine bar & love», Άνθιμου Γαζή 12, Αθήνα, 2117350375
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.