- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
By the Glass: το αγαπημένο wine bar γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία
Αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Το By the Glass γιορτάζει τα δέκα του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Ήταν το 2012 όταν η Φωτεινή Παντζιά, αληθινή λάτρης του κρασιού, δημιούργησε το πρώτο wine bar της Αθήνας. Το By the Glass άνοιξε μέσα σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, ζωντανεύοντας μια για πάντα αυτή την πλευρά της πόλης. Αγαπήθηκε αμέσως, όχι μόνο για την ξεχωριστή αισθητική του, αλλά και γιατί ήδη από εκείνη την πρώτη στιγμή στα ράφια του έκρυβε εκατοντάδες ετικέτες κρασιών. Ακόμη και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το By the Glass παραμένει ένα από τα πιο καλά ενημερωμένα wine bars της Αθήνας.
Αυτή η δεκαετία κύλησε με παρουσιάσεις παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με οινογνωσίες, με πολλή αγάπη γύρω από το κρασί και τα συνοδευτικά του. Μέσα στα χρόνια το By the Glass απέκτησε ακόμη περισσότερες γνώσεις, εμπλουτίζοντας την κάβα του με ακόμη περισσότερα διαμάντια των ελληνικών και ξένων αμπελώνων. Σήμερα πια, στα ράφια του φυλάσσονται περισσότερες από 500 ετικέτες κρασιών, τα περισσότερα από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. Και για να συνοδεύσεις το κρασί σου, θα ανακαλύψεις μία εξίσου αξιόλογη κουζίνα, που έχει και αυτή το δικό της στίγμα.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, λοιπόν, το αγαπημένο πολλών Αθηναίων wine bar γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία και μας καλεί σε ένα μεγάλο πάρτι. Από τις 14.00 έως τις 18.00 στην πάντα γεμάτη φωτάκια στοά Ράλλη του Συντάγματος μας περιμένει με live μουσική από τη Rosana Mailand και τους Key Royale, με πολύ χορό, ειδικό μενού, μία πλούσια wine list με ελληνικά και ξένα κρασιά σε ποτήρι ή φιάλη, ασφαλώς και με τούρτα, και με την καλύτερη διάθεση για να σβήσει τα κεριά αυτής της δεκαετίας που το ωρίμασε σαν το καλό κρασί…
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Κρατήσεις απαραίτητες στο 210 3232560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.