Wine & Spirits

6 Οινοποιεία για να επισκεφθείς στις «Ανοιχτές Πόρτες»

Αν αγαπάς το κρασί και τις βόλτες στην εξοχή

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ktima_kosta_lazaridi.jpg

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στις «Ανοιχτές Πόρτες» και οι εκδηλώσεις που θα κάνουν κατά τη διάρκεια της διήμερης οργάνωσης

Φίλες και φίλοι του ελληνικού κρασιού, έχω όμορφα νέα. Το αγαπημένο Σαββατοκύριακο των οινόφιλων έφτασε και πάλι μετά από 2 χρόνια. Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα έρχονται οι «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της χώρας! Μια ξεχωριστή οινική εμπειρία που έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν όλοι όσοι αγαπούν το ελληνικό κρασί και τη φύση. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία, μέλη τους.

anoihtes_portes.jpg

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να βολτάρουν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας με ελεύθερη είσοδο και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και γευστικές δραστηριότητες δίπλα στη φύση. Ξεναγήσεις, wine tastings, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες εκπλήξεις που διοργανώθηκαν από τους υπέροχους έλληνες οινοποιούς με κέφι, έμπνευση και πολλή αγάπη. Δοκίμασε επώνυμες ελληνικές ετικέτες και γνώρισε τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού. Και… άδραξε την ευκαιρία να ταξιδέψεις λίγα χιλιόμετρα έξω απ’ την πόλη για να γευτείς το αγαπημένο σου ποτήρι κρασί στον «τόπο» του αλλά και να γνωρίσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το μπουκάλι. Πάρε το αυτοκίνητο σου και ξεκινάμε!

Οινοποιείο Νικολού - Κορωπί Αττικής

nikoloy_oinopoieio.jpg
Οινοποιείο Νικολού

Αν θέλεις να μάθεις τι εστί Σαββατιανό και να το δοκιμάσεις σε όλες τις εκφράσεις του τότε αυτό το Σαββατοκύριακο, 28 & 29.05, τράβα γραμμή για το Οινοποιείο Νικολού. Θα διεξαχθούν ξεναγήσεις σεμιναριακού χαρακτήρα, με ιστορική αναδρομή από το 1875 μέχρι σήμερα που αφορούν τον Αττικό αμπελώνα και στη συνέχεια θα γνωριστείς με την οινική οικογένεια Νικολού. Οι ξεναγήσεις θα γίνονται από τις 10.00 έως τις 16.00 το Σάββατο και από τις 10.00-15.00 την Κυριακή. Ανακάλυψε την παλιά Αττική ποικιλία στα καλύτερα της!

Κτήμα Χατζημιχάλη - Aταλάντη Φθιώτιδας

Κτήμα Χατζημιχάλη
Κτήμα Χατζημιχάλη

Το Κτήμα Χατζημιχάλη σε υποδέχεται στην κοιλάδα της Αταλάντης για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αρώματα, φύση και αμπέλι! Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής και στις κάβες καθώς και περίπατος στους αμπελώνες γύρω από το οινοποιείο. Αν θέλεις να αφουγκραστείς λίγο περισσότερο τη μαγεία του ανοιξιάτικου αμπελώνα τους κλείσε μια θέση στα ειδικά διαμορφωμένα λεωφορειάκια του κτήματος και εξερεύνησε τα ιδιαίτερα αμπελοτόπια των βουνών της Αταλάντης. Για τα παιδιά θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το κρασί και το αμπέλι, βασισμένες στην έκδοση του Κτήματος Χατζημιχάλη «Παιχνίδια του Κρασιού και της Αμπέλου».

Κτήμα Γεροβασιλείου - Περιοχή Επανομής, Θεσσαλονίκη

Κτήμα Γεροβασιλείου
Κτήμα Γεροβασιλείου

Ξεναγήσεις στον αμπελώνα, το οινοποιείο και στο μουσείο οίνου, γευστικές δοκιμές, αλλά και bazaar βιβλίων με θέμα το αμπέλι και το κρασί σε περιμένουν αυτό το Σάββατο και Κυριακή στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Μπορείς και να προμηθευτείς τη δική σου αγαπημένη φιάλη από το Κτήμα και να την απολαύσεις μαζί με το γεύμα σου στις ταβέρνες της Επανομής. Μη χάσεις την έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον υγρότοπο της Επανομής στον καταπράσινο κήπο του οινοποιείου, με φόντο τον ανοιξιάτικο αμπελώνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 28.05 και ώρα 12.00. Τα ονόματα των φωτογράφων και εκθετών: Γεωργία Ασλανίδου και Δημήτρης Βαβύλης. O επιμελητής: Στέργιος Καραβάτος. Υ.Γ. Θα είμαι και εγώ εκεί, στις γευστικές δοκιμές, μαζί με τον Αργύρη Γεροβασιλείου και τους συνεργάτες-Οινολόγους του οινοποιείου, για να μιλήσουμε και να δοκιμάσουμε μαζί τα κρασιά του Κτήματος!

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη - Αδριανή Δράμας

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Μάθε όλα τα μυστικά του food pairing με τον Σίμο Γεωργόπουλο το Σάββατο 28.05 και ώρα 12.00-13.00 στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, Rock n’ Roll live αγαπημένα κομμάτια των 50s, 60s, 70s από το συγκρότημα «Jonny Rumble and the law 4000» θα συνοδεύσουν ευχάριστα το απεριτίφ σου στους χώρους του κτήματος. Την Κυριακή 29.05 ο Σίμος Γεωργόπουλος θα σου εξηγήσει τα πάντα γύρω από το «ντάντεμα» του κρασιού, τον σωστό τρόπο να το σερβίρεις και να το περιποιηθείς ώστε να το απολαύσεις περισσότερο. Θα ακολουθήσει και πάλι live μουσική από την μπάντα «Μπλε Μύρτιλα».

Κτήμα Τσέλεπου & Κτήμα Σπυρόπουλου
Το Κτήμα Τσέλεπου σε συνεργασία με το Κτήμα Σπυρόπουλου στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ανοιχτές πόρτες» ανοίγουν τους ορίζοντές τους σε μια άλλη εποχή και μας ταξιδεύουν στους δρόμους του «Αφρού» μέσα από την προβολή της ταινίας «Arcadia 1900, Champagne d’Orient». Η προβολή της ταινίας θα γίνει το Σάββατο 28.05 και ώρα 19.00 στον κινηματογράφο Cineville (Τρίπολη). Η πολύ όμορφη και με παρουσίαση σπάνιων αρχείων νοσταλγική ταινία αποτελεί φόρο τιμής στην οικογενειακή οινοποιία των αδερφών Παπανικολάου παρουσιάζοντας την προσπάθειά τους κατά τον 19ο αιώνα για παραγωγή αφρώδους οίνου στην περιοχή της Αρκαδίας.

Κτήμα Τσέλεπου - Τεγέα Αρκαδίας

Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

Στις 29/05, ημέρα Κυριακή, απόλαυσε μια γιορτινή πεζοπορία σε ένα μονοπάτι που θα περπατηθεί για πρώτη φορά στα Άνω Δολιανά και η οποία θα καταλήξει στο Κτήμα Τσέλεπου για ξεναγήσεις και γευσιγνωσία από την φιλόξενη οικογένεια του κτήματος. Η μέρα θα τελειώσει με πικνικ στον πανέμορφο νερόμυλο, τον ξακουστό σε όλους Κοκκινόμυλο, που έδωσε και το όνομά του στο αγαπημένο μας ερυθρό του Κτήματος. Εκεί μας περιμένουν νόστιμα πελοποννησιακά εδέσματα από την ομάδα της Κοιν.Σ.Επ. 5ente, μια ομάδα 5 ανθρώπων με αγάπη προς τη φύση της Πελοποννήσου.

Κτήμα Σπυρόπουλου - Αρχαία Μαντινεία

Κτήμα Σπυρόπουλου
Κτήμα Σπυρόπουλου

Σε συνεργασία με το Κτήμα Τσέλεπου, το Κτήμα Σπυρόπουλου θα κάνει την προβολή της ταινίας «Arcadia 1900, Champagne d’Orient» το Σάββατο 28.05. Όμως αν έχετε καιρό ή δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τα κρασιά του Κτήματος -και ιδίως τα δροσιστικά αφρώδη του- τότε η Κυριακή είναι η ιδανική ημέρα.  Η οικογένεια Σπυρόπουλου θα σε ξεναγήσει στον πανέμορφο χώρο της και θα μοιραστεί μαζί σου τα κρασιά της. Το Σάββατο 28.05 από τις 9.00-15.00 και την Κυριακή 29.05 από τις 11.00 έως τις 15.00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ