Wine & Spirits

6 ωραία ελληνικά ροζέ κρασιά για να χαρείς την άνοιξη

Πρωτομαγιά γι’ αυτό … «think pink»!

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6 ωραία ελληνικά ροζέ κρασιά για να χαρείς την άνοιξη
Photo by Julia Filirovska/ Pexels

6 ελληνικές ετικέτες ροζέ κρασιών που ταιριάζουν με την άνοιξη και τη διάθεσή μας για βόλτες στην εξοχή

Το ροζ, χρώμα της τρυφερότητας, της αγάπης και της αισιοδοξίας, αντιπροσωπεύει μια μεγάλη κατηγορία κρασιών που έχει αγαπηθεί όσο τίποτα τα τελευταία χρόνια. Ροζέ θα πει ήλιος, λουλούδια και εκδρομές, ένας ξεχωριστός καμβάς της άνοιξης εμφιαλωμένος σε ένα μπουκάλι κρασί. Πίστεψέ με δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να νιώσεις τα blossom vibes στο ποτήρι σου, παρά μόνο να ξεχυθείς στη φύση και να χωρέσεις στην τσάντα σου μια φιάλη ροζέ!

 

 

 

voltes_roze.jpg
Βόλτες Τσιμπίδη Ροζέ - Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Το όνομα του κρασιού εμπνευσμένο από το ελικοειδές μονοπάτι που οδηγεί στην Άνω Πόλη του κάστρου της Μονεμβασιάς, ό,τι πρέπει για… «Βόλτες».  Αγιωργίτικο, Ροδίτης και Μοσχοφίλερο, συνθέτουν ένα πέρα για πέρα ελληνικό και εντελώς value for money blend. Τη μύτη ντύνουν αρώματα κόκκινων φρούτων, φράουλας, κερασιού, καθώς και νότες λουλουδιών, τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Στόμα ισορροπημένο με δροσερή αύρα και φρουτώδη αίσθηση. Σωστό ροζέ σε όλα του!
Eνδεικτική Tιμή: 6,00 €

nautilus_la_tour_melas.jpg
Nautilus - La Tour Melas
Η ροζέ οινοποίηση στα καλύτερα της μέσα από ένα χαρμάνι Syrah, Grenache Rouge και Αγιωργίτικο. Στην όψη φαντάζει το λαμπερό σομόν χρώμα που θυμίζει τόσο το Idylle (του ίδιου κτήματος) όσο και ένα κρασί Προβηγκίας. Θα συναντήσεις απαλές νότες κόκκινων φρούτων, φράουλας και κερασιού, στοιχεία πορτοκαλιού, σαγκουινιού και ροδάκινου, αλλά και ευχάριστες νύξεις τριαντάφυλλων. Τι άλλο να πω γι’ αυτό το ροζέ… Ισορροπημένο στόμα, γευστικό με δροσερή οξύτητα και φινέτσα. Συνοδεύει οστρακοειδή, ωμά ψαρικά, γαριδομακαρονάδες αλλά αγαπάει και τις ασιατικές τολμηρές γεύσεις.
Ενδεικτική Τιμή: 7,00 €

27747887_1796371487060583_2999086333969369335_o.jpg
Ροζέ Syrah - Οινοποιία Σπυρόπουλου
Το Syrah μας δείχνει την πολυδιάστατη προσωπικότητά του και μας χαρίζει ένα εξαιρετικό ροζέ  από τους ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες του οινοποιείου στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης. Τσιχλόφουσκα, κόκκινα φρούτα, κεράσια, φραμπουάζ και λουλουδάτα τριανταφυλλένια αρώματα γεμίζουν τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Στόμα γεμάτο, με πλούσια γευστικά στοιχεία και μια οξύτητα που φρεσκάρει συνεχώς τη γεύση. Ένα ροζέ που σίγουρα μπορεί να γίνει η βάση για κοκτέιλ σε ανοιξιάτικα «μπαλκόνι- πάρτι», αλλά και το τέλειο ταίρι αν θέλεις να απολαύσεις μια δροσερή Pavlova!
Ενδεικτική Τιμή: 9,00 €

navitas.jpg
Mount Cloud - Navitas Winery
Με όνομα εμπνευσμένο από τα σύννεφα που αγκαλιάζουν τις ψηλές κορυφές του Ολύμπου, αυτό το Grenache Rouge συνοδεύεται από φίνα αρώματα κόκκινων φρούτων, ροδιού, κόκκινου μήλου και αγριοφράουλας ενώ στο στόμα είναι χυμώδες και δροσερό. Αγαπά τις φρέσκιες σαλάτες, τα θαλασσινά και τα πλατό τυριών, αλλά είναι ιδανικό για να το απολαύσεις και σόλο.
Ενδεικτική τιμή: 13,00 €

svm_ktima_akrani.jpg
SVM Ροζέ - Κτήμα Ακράνι
Μια elegant φιάλη που κρύβει ένα εξίσου ντελικάτο κρασί. Στην ετικέτα απεικονίζονται δύο πρόσωπα «ενωμένα», ενώ στη γεύση συναντάμε δύο αγαπημένες ποικιλίες αναπόσπαστα «δεμένες», τόσο αρωματικά όσο και γευστικά. Κάτι απίθανο συμβαίνει εδώ. Αυτό το ροζέ αποτελείται από 60% Sauvignon Blanc και 40% Cabernet Sauvignon που μεγαλώνουν στο ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα του κτήματος στην Κω. Ακολουθούν αρώματα γκρέιπφρουτ, μάνγκο, λευκών λουλουδιών και τριαντάφυλλου καθώς και ελαφριές νότες κόκκινων φρούτων που θυμίζουν φράουλα. Απόλαυσέ το παρέα με μια φρουτοσαλάτα εποχής.
Ενδεικτική Τιμή: 13,00 €

eruprion_noema_750ml.jpg
Eruption - Noema Winery
Ροζέ, ΠΟΠ Αμυνταίου και Ξινόμαυρο, ιδανικό για τους φαν της ποικιλίας! Εκρηκτικά αρώματα σμέουρων, φράουλας, βύσσινου, αρωματικών βοτάνων και λευκών λουλουδιών συνδυάζονται με έναν απίστευτο γευστικό πλούτο, ενώ η ισορροπημένη του οξύτητα απελευθερώνει κύματα φρεσκάδας.  Αν το μοιραστείς με φίλους, ένα Eruption Magnum είναι σίγουρα καλή ιδέα. Είναι ένα κρασί που απευθύνεται σε όλους, χωρίς διαφοροποιήσεις, χωρίς ετικέτα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το Eruption Magnum μας μαθαίνει! Με σλόγκαν «Enjoy a world without labels» όπως αναγράφεται πάνω στη magnum φιάλη του χωρίς ετικέτα, μας καλεί να γιορτάσουμε την άνοιξη και να σκεφτούμε θετικά!
Ενδεικτική τιμή 0,75L/ 1,5L: 13,00/27,00 €

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ