Wine & Spirits

Mexha: απόψε τα πίνουμε… α λα Mexico!

To μεξικάνικο στέκι εκτός από νόστιμη κουζίνα, έχει και ωραία μπάρα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Mexha στο Μαρούσι

Για ποτό, cocktails και μια ολοκληρωμένη aperitivo εμπειρία στο Mexha, το mexican gastrobar στο Μαρούσι

Εστιάζω την προσοχή μου πάνω από τον αριστερό ώμο του bartender, ακριβώς εκεί που βρίσκονται μαζεμένες οι tequilas. Κάποιες τις ξέρω, κάποιες άλλες δεν τις έχω ακούσει ποτέ πριν. Φαντάζομαι ταξίδια στο Μεξικό, διασχίζω ήδη ονειροπόλα πεδιάδες γεμάτες αγαύη, όταν η κοπέλα από τη διπλανή παρέα αναφωνεί: «Θέλω τη Margarita της Frida!». Μια Margarita αφιερωμένη στην πιο φλογερή ζωγράφο του Μεξικού ακούγεται δελεαστική πρόταση… Αναρωτιέμαι τι γεύση έχει, κοιτάω τον κατάλογο: tequila (φυσικά) αλλά και mezcal που παντρεύονται με passion fruit, ανανά, lychee και homemade σιρόπι τσίλι. Πικάντικη και παθιασμένη, σαν μεξικάνα ψυχή…

thumbnail_4.jpg

Τέτοιου είδους ιστορίες συμβαίνουν τα βράδια στη μπάρα του Mexha. Το μεξικάνικο στέκι άνοιξε πριν μερικούς μήνες στο Μαρούσι με σκοπό να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με τη μεξικάνικη γαστρονομία. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται εδώ, από φρέσκες, αγνές πρώτες ύλες, αποφεύγοντας τα ζωικά λίπη ή τα βελτιωτικά γεύσης, θυμίζοντας το φαγητό που θα σου μαγείρευε η μαμά σου… αν ήταν Μεξικάνα (…εντάξει, και σεφ). Αυτή η προσήλωση στην πρώτη ύλη και στις χειροποίητες παρασκευές (τα πάντα φτιάχνονται στην κουζίνα του Mexha, ακόμη και οι σάλτσες ή το chorizo) χάρισε στο Mexha το δικό του φανατικό κοινό. Ωστόσο το μεξικάνικο gastrobar δεν μιλάει μόνο στις καρδιές των foodies, αλλά και σε όσους ψάχνουν ένα αναπάντεχο, ιδιαίτερο cocktail.

thumbnail_8.jpg

Η ανανεωμένη λίστα των cocktails ακολουθεί την ίδια ακριβώς φιλοσοφία με την κουζίνα: υπάρχει μια fusion προσέγγιση που παντρεύει τα μεξικάνικα και μεσογειακά προϊόντα με homemade παρασκευές, χειροποίητες μαρμελάδες και πρωτότυπους αρωματισμούς στο αλκοόλ, τους αφρούς και τα σιρόπια. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι το Suave, cocktail με βάση το gin που ισορροπεί άψογα με τις γήινες γεύσεις του ginger και του μοσχοκάρυδου και αρωματίζεται με αφρό από μανταρίνι!

Οι Margaritas στο Mexha είναι μεγάλο κεφάλαιο. Εκτός από τη (must try) Frida’s Margarita, θα βρεις ακόμα την τέλεια εκδοχή της κλασικής Margarita, αλλά και τις «πειραγμένες» εκδοχές μιας Tommy’s Margarita και μιας εξίσου καταπληκτικής Paloma. Για κάτι ακόμα πιο διαφορετικό δοκίμασε τη Sinaloa με tequila και mezcal, χειροποίητη μαρμελάδα αβοκάντο (!) και cordials από ανανά και jalapeno.

thumbnail_3.jpg

Στα δικά μου μάτια, το Mexha είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Κάπου εκεί μεταξύ 18.00 και 20.00, όταν χρειάζεσαι κάτι αρκετά δυνατό για να πάρει από πάνω σου την κούραση, αλλά και σχετικά ελαφρύ για να μην το παρακάνεις από τώρα... Για αυτές τις δύσκολες ώρες, γνωστές και ως “aperitivo time” το Mexha έχει δημιουργήσει μια σειρά από aperitif cocktails, ιδανικά για να τα απολαύσεις παρέα με συναδέλφους, φίλους  ή και μόνος (γιατί όχι;). Αξίζει να δοκιμάσει κανείς την παραλλαγή του περίφημου French 75 που περιέχει το ελληνικό gin Votanikon και ένα grapefruit cordial που δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό twist στην κλασική συνταγή. Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές είναι και τα φρουτώδη aperitif cocktails όπως το King Bergamot ή το Apple Mastiha Sour. Αν πάλι είσαι φαν της Sangria, μάθε ότι θα τη βρεις σε δύο εκδοχές: με λευκό ή κόκκινο κρασί.

thumbnail_6.jpg

Να πω επίσης, ότι την ώρα του aperitivo το Mexha προσφέρει λαχταριστό Mexican finger food, ειδικά σχεδιασμένο για να συνοδεύσει το ποτό σου. Οπότε, έχε κατά νου ότι μικρές λιχουδιές θα εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τραπέζι σου κρατώντας ακμαίο το ενδιαφέρον σου. Ωραία που κυλάει η ζωή στο Μεξικό…

Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ