O/PURIST: πιες κοκτέιλ με τσίπουρο στα καλύτερα μπαρ της χώρας!
To O/PURIST είναι ένα τσίπουρο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο
10 κορυφαίοι bartenders έφτιαξαν το O/PURIST, το πρώτο τσίπουρο για bar. Δοκίμασέ το μέσα σε cocktail στα 60 καλύτερα bar της Ελλάδας
Κυριακή, νωρίς το απόγευμα. Η Αθήνα καίει, εσύ λαχταράς ένα ολόδροσο cocktail. Κατά προτίμηση με βάση το τζιν, το ρούμι ή την τεκίλα. Όμως …γιατί όχι το τσίπουρο; Σκέψου το: μιλάμε για τον βασιλιά των ελληνικών αποσταγμάτων, απόλυτα ικανό να σταθεί στη σύγχρονη bar σκηνή. Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν 10 κορυφαίοι έλληνες bartenders* και δημιούργησαν το δροσερό O/PURIST, ένα τσίπουρο διεθνών προδιαγραφών.
Πήρε το όνομά του από τον αναγραμματισμό της λέξης TSIPOURO και πρόκειται για ένα premium απόσταγμα, που ταυτόχρονα όμως διατηρεί τη σύνδεσή του με την παράδοση και την αυθεντικότητα. Σαν βάση του έχει τις ελληνικές, εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών ugni blanc, τη Μαλαγουζιά και τον Ροδίτη και ιδανικά πίνεται μέσα σε… cocktail!
Το O/PURIST πέρα από το γεγονός ότι είναι το πρώτο τσίπουρο για bar, έχει και μια ακόμη ιδιαιτερότητα… Έρχεται μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, για να μας υπενθυμίσει ότι τα αγαπημένα μας bar είναι και πάλι ανοιχτά πανέτοιμα να μας φιλοξενήσουν και να στεγάσουν το καλοκαίρι μας. Για αυτό και διοργανώνει την ενέργεια “We Are Happy to Serve You” σερβίροντας ένα ακαταμάχητο cocktail. To O/PURIST Bramble (με Ο/purist, χυμό λεμόνι και μούρα) δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ενέργεια “We Are Happy to Serve You” και μπορείς να το συναντήσεις σε κάποιο από τα bar της πόλης από σήμερα και μόνο για μια εβδομάδα.
Τα Bar που συμμετέχουν στην ενέργεια:
Αττική: 360 Cocktail Bar, 42 Barstronomy Athens, 7 Jokers, A for Athens, Baba Au Rum, Barreldier, Barro Negro, Birdman, Frater & Soror, Hide & Seek, Holy Spirit Cocktail Bar, Horizon, Ipitou, L’ Ovelha Negra, Lot 51, Magic Bus, Mr. Fox, Mr. Peacock, Noah, Oldies, Pop Up, Rockfellas, Samba Café, Spoiled, The Clumsies, Theory Bar & More, Tiki Athens, Two Doors, Upupa Epops, Το Λοκάλι
Θεσσαλονίκη: Casablanca, Nectar Distillery, Thermaikos, Vogatsikou 3, Βερμούτ, Κόκονατ Bay
Χαλκιδική: Gust
Ηγουμενίτσα: Moshi
Κρήτη: Boheme, Carte Postale, Puerto, Χάλαβρο Open Bar
Τρίκαλα: Bittersweet, Ρετούς
Βόλος: Grappa, Grooove, Isalos
Τήνος: Prickly Bear, Suntan, Three Donkeys
Σύρος: Theosis
Πάργα: Kamini
Παξοί: Pοrto Vecchio
Λευκάδα: Χάρτες
Κέρκυρα: Barden
Σαντορίνη: Marinera
Ξάνθη: Μπαχάμες
Γιάννενα: Blue Gin
Καλαμάτα: Jardin
*Η ομάδα του O/purist αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Γκικόπουλο, Κώστα Ιγνατιάδη, Δημήτρη Κιάκο, Άρη Μακρή, Μάρφη Μπαλή, Γιάννη Πέτρο Πετρή, Θάνο Προυναρούς, Θοδωρή Πύριλλο, Νίκο Ταχμάζη, Χρήστο Χουσέα.
Facebook: opurist.tsipouro, Instagram: opurist_tsipouro
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.