Wine & Spirits

O/PURIST: πιες κοκτέιλ με τσίπουρο στα καλύτερα μπαρ της χώρας!

To O/PURIST είναι ένα τσίπουρο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
potiri_kaltsodeta_tsolia.jpg

10 κορυφαίοι bartenders έφτιαξαν το O/PURIST, το πρώτο τσίπουρο για bar. Δοκίμασέ το μέσα σε cocktail στα 60 καλύτερα bar της Ελλάδας

Κυριακή, νωρίς το απόγευμα. Η Αθήνα καίει, εσύ λαχταράς ένα ολόδροσο cocktail. Κατά προτίμηση με βάση το τζιν, το ρούμι ή την τεκίλα. Όμως …γιατί όχι το τσίπουρο; Σκέψου το: μιλάμε για τον βασιλιά των ελληνικών αποσταγμάτων, απόλυτα ικανό να σταθεί στη σύγχρονη bar σκηνή. Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν 10 κορυφαίοι έλληνες bartenders* και δημιούργησαν το δροσερό O/PURIST, ένα τσίπουρο διεθνών προδιαγραφών.

Πήρε το όνομά του από τον αναγραμματισμό της λέξης TSIPOURO και πρόκειται για ένα premium απόσταγμα, που ταυτόχρονα όμως διατηρεί τη σύνδεσή του με την παράδοση και την αυθεντικότητα. Σαν βάση του έχει τις ελληνικές, εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών ugni blanc, τη Μαλαγουζιά και τον Ροδίτη και ιδανικά πίνεται μέσα σε… cocktail!

potiri_kaltsodeta_tsolia2.jpg

Το O/PURIST πέρα από το γεγονός ότι είναι το πρώτο τσίπουρο για bar, έχει και μια ακόμη ιδιαιτερότητα… Έρχεται μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, για να μας υπενθυμίσει ότι τα αγαπημένα μας bar είναι και πάλι ανοιχτά πανέτοιμα να μας φιλοξενήσουν και να στεγάσουν το καλοκαίρι μας. Για αυτό και διοργανώνει την ενέργεια “We Are Happy to Serve You” σερβίροντας ένα ακαταμάχητο cocktail. To O/PURIST Bramble (με Ο/purist, χυμό λεμόνι και μούρα) δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ενέργεια “We Are Happy to Serve You” και μπορείς να το συναντήσεις σε κάποιο από τα bar της πόλης από σήμερα και μόνο για μια εβδομάδα.

potiri_tsolias.jpg
o-purist_bramble.jpg

o-purist.jpg
Από τις 8 έως και τις 15 Ιουλίου, λοιπόν, διάλεξε ένα από τα 60 καλύτερα bars της Ελλάδας (σ.σ. μπορείς να δεις όλα τα bar που συμμετέχουν αναλυτικά παρακάτω) και αναζήτησε το O/PURIST Bramble, το cocktail με την ελληνική χροιά. Σερβίρεται σε δύο διαφορετικά, χάρτινα, ανακυκλώσιμα ποτήρια τα οποία είναι σχεδιασμένα από τον Dear Quentin και παίρνουν την έμπνευση από τα 200 χρόνια Ελλάδα. Αξίζει να πούμε ότι για κάθε μπαρ που συμμετέχει στην ενέργεια το O/PURIST δωρίζει στην METRON ARISTON – making responsibility a Trend ένα ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα βοηθά τα bar να φτιάξουν καταλόγους για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

 

 

Τα Bar που συμμετέχουν στην ενέργεια:

Αττική: 360 Cocktail Bar, 42 Barstronomy Athens, 7 Jokers, A for Athens, Baba Au Rum, Barreldier, Barro Negro, Birdman, Frater & Soror, Hide & Seek, Holy Spirit Cocktail Bar, Horizon, Ipitou, L’ Ovelha Negra, Lot 51, Magic Bus, Mr. Fox, Mr. Peacock, Noah, Oldies, Pop Up, Rockfellas, Samba Café, Spoiled, The Clumsies, Theory Bar & More, Tiki Athens, Two Doors, Upupa Epops, Το Λοκάλι

Θεσσαλονίκη: Casablanca, Nectar Distillery, Thermaikos, Vogatsikou 3, Βερμούτ, Κόκονατ Bay

Χαλκιδική: Gust

Ηγουμενίτσα: Moshi

Κρήτη: Boheme, Carte Postale, Puerto, Χάλαβρο Open Bar

Τρίκαλα: Bittersweet, Ρετούς

Βόλος: Grappa, Grooove, Isalos

Τήνος: Prickly Bear, Suntan, Three Donkeys

Σύρος: Theosis

Πάργα: Kamini

Παξοί: Pοrto Vecchio

Λευκάδα: Χάρτες

Κέρκυρα: Barden

Σαντορίνη: Marinera

Ξάνθη: Μπαχάμες

Γιάννενα: Blue Gin

Καλαμάτα: Jardin

we_are_happy_to_serve_you.jpg

*Η ομάδα του O/purist αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Γκικόπουλο, Κώστα Ιγνατιάδη, Δημήτρη Κιάκο, Άρη Μακρή, Μάρφη Μπαλή, Γιάννη Πέτρο Πετρή, Θάνο Προυναρούς, Θοδωρή Πύριλλο, Νίκο Ταχμάζη, Χρήστο Χουσέα.

Facebook: opurist.tsipouro, Instagram: opurist_tsipouro

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ