Wine & Spirits

5 Ροζέ Προβηγκίας για να τα χαρείς στο αγαπημένο σου wine bar!

Ό,τι πρέπει για την άνοιξη

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 Ροζέ Προβηγκίας για να τα χαρείς στο αγαπημένο σου wine bar!

5 Ροζέ Προβηγκίας που μπορείς να παραγγείλεις στο wine bar

Ελκυστικά, κομψά και ακαταμάχητα, είναι τρεις λέξεις που ταιριάζουν γάντι αν κάποιος θέλει να  περιγράψει τη «Ροζέ Σχολή» της Προβηγκίας. Χαρίζουν στην ατμόσφαιρα το λαμπερό χρώμα τους και την ακατανίκητη θετική ενέργεια τους! Η Προβηγκία είναι περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ανάμεσα στη Νίκαια και την Αβινιόν. Χαρακτηριστικό των ροζέ κρασιών της είναι η οινοποίηση πολλών ποικιλιών, συνθέτοντας τελικά ένα blend που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις! Τι θα λέγατε να χαρίσετε στον εαυτό σας αυτή την εμπειρία επιλέγοντας μια Προβηγκία στο αγαπημένο σας Wine Bar;

thumbnail_miraval.jpg
Miraval, Chateau Miraval
Φυσικά και θα παραγγείλεις ένα χολιγουντιανό ποτήρι ροζέ κρασί από το Chateau Miraval, το οποίο τα τελευταία χρόνια ανήκει στους διάσημους ηθοποιούς, Brad Pitt και Αngelina Jolie. O συνδυασμός των ποικιλιών Cinsault, Grenache, Rolle και Syrah έκανε το θαύμα του. Το σομόν περιεχόμενο της εκθαμβωτικής φιάλης του Miraval σε ταξιδεύει σαν ρομαντική ταινία του Χόλλυγουντ! Στη μύτη θα χαρείτε τα ανάλαφρα αρώματα φράουλας, λευκόσαρκου ροδάκινου και γκρέιπφρουτ, καθώς και ντελικάτα αρώματα ροδοπέταλων και λουλουδιών. Η οξύτητα είναι ισορροπημένη,  το σώμα ελαφρύ και λεπτεπίλεπτο με μια αίσθηση διακριτικής ορυκτότητας. Εκτός από την κάβα του αγαπημένου σας wine bar, θα το συναντήσετε και στον κατάλογο ενός sushi bar, ταιριάζουν θαυμάσια!
Ενδεικτική Τιμή: 21,00 €

 

 

thumbnail_whispering_angel.jpg
Whispering Angel, Chateau D’Esclans

Αν σας αρέσουν τα τριανταφυλλένια αρώματα και θέλετε κάτι να σας δροσίσει, το Whispering Angel είναι αυτό που ζητάτε! Πρόκειται για ένα ροζέ του Chateau D’Esclans πραγματική πρόκληση που έχει πλανέψει την παγκόσμια οινική αγορά. Οφείλει την ύπαρξη του στις ποικιλίες Grenache, Cinsault, Rolle, Syrah και Tibouren και το λαμπερό, κρεμμυδί του χρώμα στους δημιουργούς του. Ιδιαίτερα αρωματικό σε μύτη και στόμα, με αρώματα που θυμίζουν φράουλα, εσπεριδοειδή και νεκταρίνια, με ευωδιαστές λουλουδάτες νύξεις που παραπέμπουν σε ροδοπέταλα ενώ δεν λείπουν και τα βότανα. Στον ουρανίσκο θα κυλήσει δροσιστικά κάνοντας αντιληπτό το μέτριου όγκου σώμα του και την απαράμιλλη κομψότητα της αισθαντικής οξύτητας του.
Ενδεικτική Τιμή : 21,00 €

thumbnail_domaine_ott.jpg
Domaine Ott, Chateau Romassan
Σ’ ένα ιδιαίτερο μπουκάλι, κρύβεται το τολμηρό ροζέ του Domaine Ott, το οποίο από τα τέλη του 19ου αιώνα έχει δομήσει τη δική του σχολή γύρω από το ροζέ κρασί. Mourvedre, Grenache, Cinsault και Syrah συνεργάστηκαν για ακόμη μια φορά, χαρίζοντας μια πραγματική έκπληξη στο ποτήρι. Απαλό ροζέ με πορτοκαλένιες ανταύγειες,  με αρώματα λευκών λουλουδιών, ροδοπέταλων, ανθέων εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων. Η οξύτητά του είναι  δροσερή και ήπια ενώ η επίγευσή του μακριά και ντελικάτη.
Ενδεικτική Τιμή : 37,00 €

 

 

thumbnail_minuty.jpg
«Μ» de Minuty Rosé, Chateau Minuty
Οποιοδήποτε ροζέ από το Chateau Minuty βρεθεί στον δρόμο σας, αξίζει να το δοκιμάσετε, αλλά σαν το «Μ» de Minuty Rose… δεν έχει! Προϊόν των ποικιλιών Grenache Rouge, Syrah και Cinsault, φαντάζει λαμπερό και ακαταμάχητο μέσα στην εντυπωσιακή του φιάλη. Ο ροζέ χαρακτήρας του σκορπίζει σε μύτη και ουρανίσκο φινέτσα και κοσμοπολίτικη αίσθηση. Αλλά και αρώματα που θυμίζουν ροδάκινο, βερίκοκο και μάνγκο  ενώ ακολουθούν νότες φλούδας πορτοκαλιού και κόκκινων φρούτων. Χαϊδεύει απαλά το στόμα δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας λόγω της τραγανής οξύτητας του ενώ διαθέτει μακρά επίγευση.
Ενδεικτική Τιμή: 23,00 €

thumbnail_ultimate.jpg
UP Ultimate Provence, Chateu de Berne
Ίσως το πιο φινετσάτο κρασί του Chateau de Berne, από τις ποικιλίες Cinsault, Grenache Rouge, Rolle και Syrah, με φιάλη που μοιάζει με μπουκάλι ακριβού γαλλικού αρώματος. Αρωματικά στοιχεία που θυμίζουν κόκκινα και πυρηνόκαρπα φρούτα  - φράουλες, κεράσια, και λευκόσαρκα ροδάκινα-, με διακριτικές πικάντικες πινελιές. Ιδιαίτερα γευστικό, με ισορροπημένη δροσερή οξύτητα και μια επίγευση που θα σας μείνει αξέχαστη. Σίγουρα  δεν θα σταθείτε στο ένα ποτήρι...
Ενδεικτική Τιμή: 19,00 €

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ