- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Παράγκα Revolution»: το αγαπημένο ελληνικό κρασί γίνεται 21 ετών
Το Παράγκα Κυρ - Γιάννη γιορτάζει με μια επετειακή ετικέτα
«Παράγκα Revolution»: μία επετειακή ετικέτα από το Κτήμα Κυρ Γιάννη ως φόρος τιμής στο δημοφιλέστερο κρασί του
Ακόμα κι αν δεν είσαι βαθύς γνώστης των κρασιών, το πιθανότερο είναι ότι κάποια ή και περισσότερες φορές στη ζωή σου έχεις πιει ένα ποτήρι «Παράγκα». Το ωραίο αυτό κρασί, με χιλιάδες σημεία πώλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ανήκει στις δημοφιλέστερες ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη και δίκαια συγκαταλέγεται στα αγαπημένα του κοινού κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Κρασί γοητευτικό και ευκολόπιοτο, οι οινόφιλοι το αγαπούν για την αριστουργηματική ισορροπία του και όλοι μας για την εξαιρετική τιμή του. Με μέση τιμή πώλησης τα €8,60, η Παράγκα είναι ο ορισμός της φράσης value for money, ειδικά αν αναλογιστούμε την εξαιρετική του ποιότητα.
Έχουν κιόλας περάσει 21 χρόνια από τότε που το σπουδαίο αυτό κρασί βρέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι μας κι έγινε σύντροφος όμορφων στιγμών. Προς τιμήν όλων εκείνων που επιλέγουν και προτιμούν την «Παράγκα» για πάνω από δύο δεκαετίες, το Κτήμα Κυρ Γιάννη θέλησε να γιορτάσει με ένα νέο, επετειακό προϊόν. Το «Παράγκα Revolution» είναι κρασί εσοδείας του 2019 που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό blend Syrah και Cabernet Sauvignon από επιλεγμένους αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας, μια premium έκδοση που επισφραγίζει τη μακροχρόνια σχέση της Παράγκας με το οινόφιλο κοινό της.
Στη μύτη το «Παράγκα Revolution» βγάζει έντονα τα αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών. Η παρουσία του βαρελιού αγκαλιάζει διακριτικά το αρωματικό σύνολο, προσφέροντας ένα κρασί ισορροπημένο με πολύ καλή δομή. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά, με πλούσιο μαύρο φρούτο και όγκο σε μια ισορροπημένη αρμονία των δύο ποικιλιών, που χαρίζουν μακριά επίγευση. Συνοδεύει ευχάριστα πλατό τυριών, BBQ με ελαφρά πικάντικες σάλτσες αλλά και ένα ζουμερό burger.
Με αφορμή την κυκλοφορία της επετειακής έκδοσης «Παράγκα Revolution», οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη μας συστήνονται μέσα από ένα video, όπου με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια μοιράζονται τις αναμνήσεις τους εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια. Δείτε τις στο video που ακολουθεί:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.