- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι διοργανώνει ένα μοναδικό wine dinner με κρασιά από το Κτήμα ΓΑΙΑ
Το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι έκανε το Fine Dining όπως θα θέλαμε να είναι: απλό, προσιτό, νόστιμο. Στη ζεστή σάλα του σε περιμένουν υπέροχες γεύσεις και –συχνά- πολλές εκπλήξεις. Μια τέτοια νόστιμη έκπληξη θα σε υποδεχτεί και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Αποκλειστικά για αυτό το βράδυ το Chefi φιλοξενεί το κτήμα ΓΑΙΑ και μαζί διοργανώνουν ένα υπέροχο wine dinner. Οι οινόφιλοι της πόλης θα δοκιμάσουν ένα μενού πέντε πιάτων, ενώ κάθε πιάτο θα συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό κρασί της ΓΑΙΑ.
Το δείπνο αρχίζει με tartar σολομού με soy, πορτοκάλι, αβοκάντο, κινόα και wakame (συνοδεύεται με το Monograph Multi 2018) και συνεχίζει με carpaccio μόσχου με καρδιά μαρουλιού, γραβιέρα και vinaigrette σύκου (συνοδεύεται με το 14-18h 2018). Τρίτο πιάτο το ριζότο με καλαμάρι, αμπελόφυλλο και pesto ρόκας (συνοδεύεται από τον Θαλασσίτη του 2018), ενώ το κυρίως περιλαμβάνει μοσχάρι με εστραγκόν, κόκκινο κρασί, γλυκοπατάτα, ραγού μανιταριών και γκρεμολάτα εσπεριδοειδών (συνοδεύεται από το Αγιωργίτικο Κτήμα Γαίας 2016). Η βραδιά κλείνει με σοκολάτα, crumble φουντούκι-κακάο, ganache καρύδας και ανανά (συνοδεύεται από τον Ανατολικό του 2006). Η τιμή του μενού είναι στα €45/ άτομο και επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, καλό είναι να κάνετε κράτηση.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774, www.chefi.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.