- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
By the Glass: 7 χρόνια να τα πιεις στο ποτήρι
Το αγαπημένο wine bar γιορτάζει τα γενέθλιά του με ένα μεγάλο πάρτι
Το γνωστό wine bar By the Glass γιορτάζει τα 7 του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι
Όταν το 2012 το By the Glass εμφανίστηκε στη Στοά Ράλλη τα wine bar ήταν μετρημένα στα δάχτυλα (του ενός χεριού), το οινόφιλο κοινό περιορισμένο και το κέντρο ταλαιπωρημένο. Τίποτα από αυτά όμως δεν εμπόδισε αυτή τη γωνιά-αυθεντία πάνω στο κρασί να «ανθίσει» και γρήγορα να γίνει ένα από τα πιο σταθερά στέκια της πόλης. Σήμερα, με 500 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines (παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα), μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, αποστάγματα και dessert wine, αλλά και με περίπου 200 ετικέτες να σερβίρονται και σε ποτήρι χάρη στο σύστημα Coravin και το dispenser 36 θέσεων, το By the Glass δίκαια θεωρείται ένα από τα πιο ενημερωμένα wine bars σε ολόκληρη την Αθήνα.
Μιλώντας για το κρασί η ιδιοκτήτρια του By the Glass Φωτεινή Παντζιά: «Από όποιο πόστο και αν το υπηρετείς, το κρασί σε μαγνητίζει. Δεν πρόκειται για ένα κοινό προϊόν που προσφέρεται προς κατανάλωση. Ο οίνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Από τη στιγμή που φυτεύεις τον σπόρο στο αμπέλι αγωνιάς, στενοχωριέσαι και χαίρεσαι για την πορεία του σταφυλιού και την εξέλιξή του». Σκέφτομαι ότι αυτά τα λόγια, τα δικά της λόγια, θα μπορούσαν να τα είχαν πει οι θαμώνες μιλώντας για το ίδιο το By the Glass. Έτσι συμβαίνει με τα μαγαζιά –στέκια: τα νιώθεις δικά σου.
Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν γεμάτα γέλια, κέφι, φίλους και πολύ κρασί το By the Glass γιορτάζει τα 7α γενέθλιά του το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στη Στοά Ράλλη (που παρεμπιπτόντως από το 1925 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του κέντρου). Από τις 14.00 το μεσημέρι το αγαπημένο wine bar σας περιμένει με ένα ειδικό μενού για τη γιορτινή αυτή μέρα και ζωντανή μουσική από τη Ροζάνα Μάιλαν και τους Key Royale (τα ωραία κρασιά εννοούνται).
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.