- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βασίλαινας και στα ποτήρια Κρήτη
Μια βραδιά με το οινοποιείο Δουλουφάκη και τα κρασιά του
Στο εστιατόριο Βασίλαινας βραδιά γευσιγνωσίας με τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη
Άλλη μια βραδιά οινογευσίας διοργανώνει το εξαιρετικό εστιατόριο θέλοντας να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερο τα διαμάντια του ελληνικού αμπελώνα. Αυτή τη φορά, Τετάρτη 12/6, φιλοξενεί το οινοποιείο Δουλουφάκη και κάποια από τα πιο αξιόλογα κρητικά κρασιά, ήδη φημισμένα στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων.
Η οικογένεια Δουλουφάκη ασχολείται με την παραγωγή οίνου από το 1930 και σήμερα η τρίτη γενιά βρίσκεται στο τιμόνι. Ο Νίκος Δουλουφάκης λοιπόν, ο οποίος έχει σπουδάσει οινολογία στην Ιταλία, θα είναι παρών στην αυριανή βραδιά και θα μας μιλήσει για τις προσπάθειες του οινοποιείου ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάσει πέντε χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος που θα συνοδεύονται από ένα μενού ισάριθμων πιάτων που θα επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ του Βασίλαινα Μάνος Γαρνέλης σε συνεργασία με τον sommelier Χάρη Χρυσικόπουλο.
Το δείπνο θα ξεκινήσει με το υψηλής ποιότητας Λευκό Αφρώδες Brut από Βιδιανό (την κρητική ποικιλία που γνωρίζει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια), θα συνεχίσει με το Alargo δίνοντάς μας την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως προσαρμόζεται το ασύρτικο στην κρητική γη, θα περάσει στη ναυαρχίδα του οινοποιείου, τον Άσπρο Λαγό Λευκό, από Βιδιανό παλαιωμένο σε βαρέλια δρυός και ακακίας, αλλά και στον Άσπρο Λαγό Ερυθρό από Cabernet Sauvignon 12μηνης παλαίωσης, θα ολοκληρώσει με τον Ήλιο, το γλυκό κρασί του οινοποιείου από λιαστά σταφύλια της ποικιλίας Λιάτικο.
Το δείπνο κοστίζει 45€ το άτομο, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες, καλέστε στο 2107210501 ή δηλώστε συμμετοχή στο site του Βασίλαινα. Το μενού θα περιλαμβάνει:
ΤΑΡΤΑΡ ΦΑΓΚΡΙ
ανανάς | φύκια | μοσχολέμονο
Αφρώδης Λευκός, Βιδιανό
ΣΟΛΩΜΟΣ
κουνουπίδι | ginger |κρέμα από ψητά λεμόνια
Alargo, Ασύρτικο
ΛΑΥΡΑΚΙ
τσιγαριαστά χόρτα | σάλτσα βουτύρου
Άσπρος Λαγός Λευκός, Βιδιανό
ΑΡΝΙ PICANHA
τοπιναμπούρ | ψητό μαρούλι | σαλάτα σινάπι
Άσπρος Λαγός Ερυθρός, Cabernet Sauvignon
ΜΠΑΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ganache καφέ| μέλι | chili | σορμπέ λίτσι
Ήλιος Γλυκός, Λιάτικο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.