- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μπλε Τρακτέρ Λευκό, η νέα ετικέτα του Κυρ-Γιάννη
Ένα κρασί αφιερωμένο σ τον κόπο του Έλληνα Αμπελουργού
Κάθε κρασί κρύβει από πίσω του μια ιστορία. Που ανήκει σε έναν ή περισσότερους ανθρώπους. Είναι εκείνοι που φορούν ψάθινα καπέλα και κοντομάνικα μπλουζάκια. Που ξυπνούν πρωί, να μην τους πιάσει η κάψα του ήλιου, και χάνονται στο αμπέλι. Αυτοί που φυτεύουν, φροντίζουν, δοκιμάζουν και στο τέλος πετυχαίνουν ένα αρχέγονο θαύμα: να πάρουν το πιο βαθύ μυστικό από τον καρπό του σταφυλιού. Για όλους αυτούς δημιουργήθηκε και σε όλους αυτούς αφιερώθηκε ένα Μπλε Τρακτέρ.
Το ερυθρό Μπλε Τρακτέρ του κτήματος Κυρ- Γιάννη (για το οποίο γράψαμε αναλυτικά εδώ) μόλις βρήκε το καινούργιο του ταίρι, τον άλλο του εαυτό θα έλεγε κανείς. Το λευκό Μπλε Τρακτέρ, το πρώτο χαρμάνι τριών λευκών ποικιλιών της Κυρ-Γιάννη αποτελείται από Ασύρτικο, Viogner, Chardonnay. Όπως και το ερυθρό κρασί της ίδιας ετικέτας, προέρχεται από τους αμπελώνες των συνεργαζόμενων επαγγελματιών αμπελουργών από τις καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και έρχεται με ένα ισχυρό μήνυμα: ενωμένοι τα καταφέρνουμε πάντα καλύτερα.
«Όλοι οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νέα ετικέτα του Κτήματος», λέει ο Στέλλιος Μπουτάρης. «Το λευκό “Μπλε Τρακτέρ” έρχεται να προστεθεί στη γκάμα των κρασιών μας και να προσφέρει μέσα από το ιδιαίτερο χαρμάνι του μία νέα οινική εμπειρία σε όλους τους φίλους της Κυρ-Γιάννη. Επιπλέον, θέλω να πω, για μία ακόμη φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επαγγελματίες αμπελουργούς για τη στενή μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και για την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και ομαδικότητας».
Το νέο κρασί, πολύπλοκο και αρωματικό, έχει πλούσιο σώμα και δίνει στη μύτη νότες από ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο και αχλάδι. Είναι το κρασί του καθημερινού τραπεζιού, αυτό που πάντα θα βρίσκεται δίπλα μας, όπως και ο Έλληνας Αμπελουργός στο αμπέλι του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.