- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen, ένα μοναδικό δώρο για τις γιορτές
Συλλεκτικό, με σπάνια whiskies από αποστακτήρια «φαντάσματα»
Το Johnnie Walker Blue Label είναι το κορυφαίο σκωτσέζικο ουίσκι και δημιουργείται από μια ομάδα εξειδικευμένων blenders, κάποιοι από τους οποίους έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στην τέχνη του blending. Ο δύο φορές Master Blender της Χρονιάς Jim Beverage έχει πάθος με το να εξερευνά τις γευστικές νότες whiskies από εμβληματικά αποστακτήρια που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια.
«Αποτελεί μια φευγαλέα συναρπαστική ματιά σε μια άλλη εποχή το να εξερευνήσουμε τον μοναδικό και απαράμιλλο χαρακτήρα whiskies, τα οποία προέρχονται από αποστακτήρια που έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Συχνά αναφερόμαστε σε αυτά ως αποστακτήρια «φαντάσματα» που προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά σε κάθε σταγόνα του νέου blend του Johnnie Walker Blue Label», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Master Blender του Johnnie Walker, Jim Beverage για το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen.
Το αποστακτήριο «φάντασμα» του Port Ellen βρίσκεται στην άκρη του κόλπου Kilnaughton, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού φάρου Carraig Fhada και την αιθέρια λάμψη του Βόρειου Σέλας. Μπορεί οι άμβυκές του να έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και χρόνια, όμως τα πλοία που μετέφεραν στα αμπάρια τους πολύτιμο φορτίο από single malt whisky, συνεχίζουν να παραμένουν ζωντανά στη μνήμη των κατοίκων της περιοχής.
Θέλοντας με κάθε τρόπο να αποδώσουν αυτή τη μοναδικότητα, ο Jim Beveridge και η ομάδα του, επέλεξαν επτά από τα πιο σπάνια whisky, ηλικίας ωρίμανσης 20 ετών και άνω, ανάμεσα από τα μοναδικά αποθέματα του Johnnie Walker Blue Label και τα επεξεργάστηκαν με τρόπο περίτεχνο, ώστε να εξισορροπήσουν τον μοναδικό χαρακτήρα του Port Ellen.
Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Jim Beveridge: «Τα εξαιρετικά σπάνια “ghost” ουίσκι από τα αποστακτήρια Caledonian και Carsebridge έχουν, γλυκές και κρεμώδεις νότες βανίλιας. Ενώ τα malts από το Mortlach, το Dailuaine, το Cragganmore, το Blair Athol και το Oban προσδίδουν νότες από εσπεριδοειδή. Πρόκειται για πλούσια σε γεύση malts, που αναδεικνύουν στο μέγιστο τις γεύσεις τροπικών φρούτων και είναι όλα τους αρμονικά ισορροπημένα με τις χαρακτηριστικές νότες καπνού του Port Ellen, αποδίδοντας ένα γευστικό ζεστό φινίρισμα στο τελείωμα».
Ένα καταπληκτικό ουίσκι που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί το δοκιμάσουν είτε ανήκουν στους ειδήμονες είτε απλά λατρεύουν τα σπάνια και όμορφα πράγματα της ζωής. Ένα πραγματικά σπέσιαλ δώρο που θα δώσει χαρά σε κάθε έναν που θα το πιάσει στα χέρια του φέτος τα Χριστούγεννα.
Αυτό λοιπόν το μοναδικό όσο και δυσεύρετο Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, από τις 17 Δεκεμβρίου 2018 σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 310,00 €.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.