- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Βενιαμίν, ο Λέσβιος» το νέο, ιδιαίτερο, ούζο από τη Μυτιλήνη
To ούζο που ήρθε να κάνει το ελληνικό καλοκαίρι ακόμα πιο ξεχωριστό
Ο ήλιος καίει τα μεσημέρια, αλλά δεν σε νοιάζει και πολύ γιατί η δροσιά της θάλασσας είναι λίγα βήματα μακριά. Πάνω στο τραπέζι με το χάρτινο, γαλανόλευκο τραπεζομάντιλο η γλυκιά ιδιοκτήτρια της παραθαλάσσιας, νησιώτικης ταβέρνας ακουμπά ένα ροδαλό τηγανιτό καλαμάρι, ψαράκια του αφρού, ντομάτα κατακόκκινη, κομμένη στα τέσσερα και ένα ούζο που δεν έχεις ξανακούσει. Δοκιμάζεις διστακτικά κι έπειτα κλείνεις τα μάτια μαγεμένος από το μοναδικό άρωμα και την έντονη, αξέχαστη γεύση. Κοιτάς απορημένος την ετικέτα και ανακαλύπτεις ότι το καινούργιο ούζο Βενιαμίν έχει για πατρίδα του τη Λέσβο.
«Βενιαμίν, ο Λέσβιος». Δεν είναι τυχαίο που το νέο premium ούζο της Ποτοποιίας Μυτιλήνης ΕΒΑ δανείζεται το όνομα της μεγάλης αυτής μορφής. Ο Βενιαμίν ο Λέσβιος που έζησε στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα (1762-1824) υπήρξε δάσκαλος, μοναχός, λόγιος και επαναστάτης. Ξεχωριστός, πολύπλευρος, αντισυμβατικός. Ακριβώς όπως το ούζο που πήρε το όνομά του.
Βασισμένο σε μια παλιά συνταγή του 18ου αιώνα, το ούζο Βενιαμίν περιέχει 11 διαφορετικά συστατικά της ελληνικής γης. Μυρωδικά, βότανα, φρούτα και σπόροι σιγοβράζουν σε χάλκινους άμβυκες και χαρίζουν τη μοναδική γεύση που θα αρωματίσει το φετινό σου καλοκαίρι. Το ούζο Βενιαμίν δεν περιέχει ζάχαρη, είναι διαθέσιμο σε φιάλες των 200ml και 700ml και από τις 21 Ιουνίου διανέμεται από τη Β.Σ. Καρούλιας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο ποτό που να ταυτίζεται με το ελληνικό καλοκαίρι, περισσότερο από το ούζο. Γι’ αυτό και είναι πάντα ευχάριστο όταν στην παράδοση προστίθενται νέα μέλη, που ενισχύουν την αγαπημένη αυτή συνήθεια των καλοκαιρινών απογευμάτων δίπλα στο κύμα με μεζέδες, καλούς φίλους και άρωμα γλυκάνισου. Φέτος λοιπόν, πιείτε ένα ποτήρι παραπάνω και για τον Βενιαμίν, τον Λέσβιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.