- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Βενιαμίν, ο Λέσβιος» το νέο, ιδιαίτερο, ούζο από τη Μυτιλήνη
To ούζο που ήρθε να κάνει το ελληνικό καλοκαίρι ακόμα πιο ξεχωριστό
Ο ήλιος καίει τα μεσημέρια, αλλά δεν σε νοιάζει και πολύ γιατί η δροσιά της θάλασσας είναι λίγα βήματα μακριά. Πάνω στο τραπέζι με το χάρτινο, γαλανόλευκο τραπεζομάντιλο η γλυκιά ιδιοκτήτρια της παραθαλάσσιας, νησιώτικης ταβέρνας ακουμπά ένα ροδαλό τηγανιτό καλαμάρι, ψαράκια του αφρού, ντομάτα κατακόκκινη, κομμένη στα τέσσερα και ένα ούζο που δεν έχεις ξανακούσει. Δοκιμάζεις διστακτικά κι έπειτα κλείνεις τα μάτια μαγεμένος από το μοναδικό άρωμα και την έντονη, αξέχαστη γεύση. Κοιτάς απορημένος την ετικέτα και ανακαλύπτεις ότι το καινούργιο ούζο Βενιαμίν έχει για πατρίδα του τη Λέσβο.
«Βενιαμίν, ο Λέσβιος». Δεν είναι τυχαίο που το νέο premium ούζο της Ποτοποιίας Μυτιλήνης ΕΒΑ δανείζεται το όνομα της μεγάλης αυτής μορφής. Ο Βενιαμίν ο Λέσβιος που έζησε στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα (1762-1824) υπήρξε δάσκαλος, μοναχός, λόγιος και επαναστάτης. Ξεχωριστός, πολύπλευρος, αντισυμβατικός. Ακριβώς όπως το ούζο που πήρε το όνομά του.
Βασισμένο σε μια παλιά συνταγή του 18ου αιώνα, το ούζο Βενιαμίν περιέχει 11 διαφορετικά συστατικά της ελληνικής γης. Μυρωδικά, βότανα, φρούτα και σπόροι σιγοβράζουν σε χάλκινους άμβυκες και χαρίζουν τη μοναδική γεύση που θα αρωματίσει το φετινό σου καλοκαίρι. Το ούζο Βενιαμίν δεν περιέχει ζάχαρη, είναι διαθέσιμο σε φιάλες των 200ml και 700ml και από τις 21 Ιουνίου διανέμεται από τη Β.Σ. Καρούλιας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο ποτό που να ταυτίζεται με το ελληνικό καλοκαίρι, περισσότερο από το ούζο. Γι’ αυτό και είναι πάντα ευχάριστο όταν στην παράδοση προστίθενται νέα μέλη, που ενισχύουν την αγαπημένη αυτή συνήθεια των καλοκαιρινών απογευμάτων δίπλα στο κύμα με μεζέδες, καλούς φίλους και άρωμα γλυκάνισου. Φέτος λοιπόν, πιείτε ένα ποτήρι παραπάνω και για τον Βενιαμίν, τον Λέσβιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ζάππειο θα συναντήσουμε περισσότερα από 70 μικρά οινοποιεία
Αυτή τη Δευτέρα η Αίγλη Ζαππείου γεμίζει με τους αμπελώνες της Πελοποννήσου
Η κοινότητα δεν απευθύνεται μόνο σε «ειδικούς»
Ένα από τα αρχαιότερα κρασιά στον κόσμο, που ανήκει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO
Πίνεις ένα ποτήρι, στη συνέχεια φτιάχνεις και ένα cocktail, έτσι πάει!
Ένα λευκό κρασί που γεννιέται από τη γη και τον χρόνο
Το Λευκό Γράμμα και το Κόκκινο Γράμμα είναι ιδανικά για κάθε μέρα και για κάθε παρέα
Τα κρασιά - μπαλαντέρ των Χριστουγέννων
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Η μεγάλη οινική εκδήλωση επιστρέφει για 11η χρονιά στο ξενοδοχείο King George
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.