Στον Βασίλαινα για ωραίες καλοκαιρινές βραδιές οίνου και γεύσης
Αυτή την Παρασκευή με τα κρασιά του Κτήματος Λαζαρίδη
Στις δροσιές της βεράντας, με θέα το μικρό καταπράσινο παρκάκι μπροστά του και με το Χίλτον να ορθώνεται στο βάθος σαν ολόφωτο υπερωκεάνιο, ο Βασίλαινας μπορεί και δίνει άλλες διαστάσεις στην αθηναϊκή νύχτα. Όπως μεθαύριο, Παρασκευή 15 Ιουνίου όπου το εξαιρετικό εστιατόριο, μετά το αφιέρωμα του Απριλίου στο Ασύρτικο, υποδέχεται τα κρασιά του Κτήματος Λαζαρίδη. Τέσσερα κρασιά και ένα απόσταγμα από το ιστορικό οινοποιείο που μετράει σχεδόν 30 χρόνια ζωής και μας συνοδεύει με ετικέτες όπως ο Αμέθυστος και το θρυλικό Château Julia.
Ο πρωτοπόρος Κώστας Λαζαρίδης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τη συστηματική παραγωγή κρασιού στη Δράμα. Έφτιαξε το Οινοποιείο τού Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή το 1992 και αυτό της Οινότριας Γης στο Καπανδρίτι σχεδόν 20 χρόνια αργότερα. Την Παρασκευή θα δοκιμαστούν κρασιά και από τις δυο περιοχές και είναι μια καλή ευκαιρία για τους συνδαιτυμόνες να διαπιστώσουν το πώς η διαφορά κλίματος επηρεάζει τον χαρακτήρα του τελικού προϊόντος. Ταυτόχρονα, θα γευθούν δυο blends και δυο single vineyard κρασιά καθώς και ένα απόσταγμα από Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Η sommelier Μαρία Δελήτσικου θα βοηθά δίνοντας στοιχεία, tips και πληροφορίες, ο σεφ Μάνος Γαρνέλης θα ζευγαρώνει τους θησαυρούς του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη με τις δημιουργίες του σε ένα wine paired menu που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή τη βραδιά:
Πράσινη σαλάτα, baby ρόκα, σπανάκι, ροδάκινο, κροκέτα ξινομυζήθρας Κρήτης, βασιλικός
Domaine C. Lazaridi “Αμέθυστος Λευκός”, Sauvignon Βlanc/Ασύρτικο, Δράμα ‘17
Ταρτάρ Τόνου με ανανά, κόλιανδρο και finger lime
Domaine C. Lazaridi,“Chateau Julia”, Chardonnay, Δράμα ‘17
Καλαμάρι σχάρας, κους κους με βανίλια Μαδαγασκάρης και σαφράν
Κ. Λαζαρίδης Merlot Single Vineyard, Δράμα ‘17
Picanha από αρνάκι Βόνιτσας με μους καπνιστής μελιτζάνας, ψητή τομάτα και σάλτσα BBQ
Domaine C. Lazaridi “Οινότρια Γη”, Cabernet Sauvignon/Αγιωργίτικο, Καπανδρίτι Αττικής ‘16
Κανταΐφι με μους λευκής σοκολάτας με γλυκολέμονο, κόκκινα φρούτα και παγωτό τριαντάφυλλο
Domaine C. Lazaridi, Απόσταγμα Σταφυλής, “Methexis” Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Δράμα
Τιμή €50/άτομο
Κρατήσεις στο 210 7210501 ή εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.