- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαντορίνη VS Δράμα, συναρπαστική κόντρα με κορυφαία Aσύρτικα στου Βασίλαινα
Η πιο διάσημη ελληνική ποικιλία σε μια γαστρονομική εμπειρία
Κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού κρασιού και μας κάνει περήφανους μια και ήδη βρίσκεται στην ελίτ των ποικιλιών παγκοσμίως. Πατρίδα του είναι η Σαντορίνη αλλά η φήμη του και η διαρκώς αυξημένη ζήτηση έχουν οδηγήσει σε φυτεύσεις και σε άλλες περιοχές τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός. Ο «Βασίλαινας», με την εξαιρετική σύγχρονη ελληνική κουζίνα αλλά και εστιατόριο με σαφή οινοκεντρικό προσανατολισμό διοργανώνει τη Μεγάλη Τρίτη, 3 Απριλίου μια συναρπαστική οινογευσιγνωσία και βάζει στο τραπέζι 5 κορυφαία Aσύρτικα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές για την ποικιλία περιοχές τα οποία ταιριάζει ιδανικά με ένα ειδικά σχεδιασμένο νηστίσιμο μενού 6 πιάτων. Η head sommelier του «Βασίλαινα» Μαρία Δελίτσικου φωτίζει κάθε τους πτυχή συγκρίνοντας τις διαφορετικές εκφράσεις που μπορεί να έχει αυτό το υπέροχο σταφύλι από τη Σαντορίνη μέχρι τη Δράμα ενώ δίπλα της ο Μάνος Γαρνέλης προτείνει γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν τη συνολική γαστρονομική εμπειρία. Το μενού είναι στην τιμή των 50€ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει:
Σαντορίνη Santo Wines Assyrtiko Sparkling Brut, Methode Traditionelle NV
Σαρδέλα μαρινάτη, μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί, μαρμελάδα τομάτας
Οινοποιείο Μπουτάρης “Santorini” Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Tartar από γαρίδες Kοιλάδας και μαγιάτικο, με κρέμα μάραθου
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη “Chateau Julia” Ασύρτικο, Δράμα ‘17
Ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο με αυγοτάραχο
Κτήμα Τέχνη Οίνου «Ήδυσμα Δρυός» Ασύρτικο, Δράμα ‘16
Καλαμάρι σχάρας με κρέμα από κουνουπίδι, αρωματικό ταμπουλέ
Οινοποιείο Βασάλτης Σαντορίνη Βαρέλι Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Λαυράκι σχάρας με κουσκουσέ Θεσσαλονίκης αρωματισμένο με βανίλια και κρόκο Κοζάνης
NOMAΔA Honey Soda + Lemon
«Γιαούρτι με μέλι και καρύδια»
Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, τηλέφωνο για κρατήσεις 2107210501
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.