- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μάρε Ούρσα, ένα κρασί για τη Μεγάλη Αρκούδα
Μια συλλεκτική και αρκετά συγκινητική ετικέτα από το Κτήμα Αβέρωφ
Η καφέ αρκούδα ζει στις πλαγιές της Πίνδου και έχει μεγάλη αδυναμία στα σταφύλια. Κάθε χρόνο κάνει το πέρασμά της από τα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο για να δοκιμάσει τα σταφύλια. Ξέρει ότι πρέπει να τα αφήσει να ωριμάσουν μέχρι το φθινόπωρο. Οι αμπελουργοί ξέρουν επίσης ότι πέρασε από εδώ. Οι πατημασιές της στο χώμα την προδίδουν. Λένε, ότι το βράδυ πριν τον τρύγο η καφέ αρκούδα κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών.
Σε αυτή την αρκούδα το Κτήμα Αβέρωφ αφιερώνει μια συλλεκτική ετικέτα σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η συλλεκτική ετικέτα έχει το όνομα «Μάρε Ούρσα» που στη βλάχικη διάλεκτο σημαίνει «Μεγάλη Αρκούδα», ως φόρος τιμής στην καφέ αρκούδα που ζει στην περιοχή. Για τη συλλεκτική αυτή έκδοση, το Κατώγι Αβέρωφ επιμελήθηκε την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, η δημιουργική ομάδα Bob Studio εμπνεύστηκε την ιδέα και εικονογράφησε το εικαστικό, ενώ οι Αφοί Κοντορούση Γραφικές Τέχνες υλοποίησαν τις εκτυπώσεις.
Το κρασί που φυλάει αυτή η (στα αλήθεια υπέροχη) συσκευασία είναι σοδειάς 2012, από σταφύλια καλλιεργημένα στον αμπελώνα του Κτήματος Αβέρωφ στα βουνά του Μετσόβου. Είναι ιδανικό για παλαίωση, ωριμάζει όμορφα σε πλάγια θέση, σε μέρος σκοτεινό και με σταθερή θερμοκρασία, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να το πιείτε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.