- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η καινούργια ρετσίνα βγήκε και κερνάει
«Αθήνα στον Αφρό» και το κινητό bar του οινοποιείου Κεχρής μας περιμένει όλους
Στα παλιά τα χρόνια, τότε που η ρετσίνα ήταν το αγαπημένο κρασί των Ελλήνων, ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την καινούργια σοδειά. Η οποία παραδοσιακά κατέφθανε και σερβιριζόταν ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Έντονα αρωματική, με διακριτικό, δροσιστικό αφρισμό, αυτή η σπινθιρίζουσα ρετσίνα, η «αφράτη» όπως την έλεγαν τότε, έφτασε και φέτος στα ποτήρια μας. To οινοποιείο Κεχρής έβγαλε τον Αφρό, την πρώτη ρετσίνα που εμφιαλώνεται αφιλτράριστη μεταφέροντας τον φυσικό αφρισμό και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει.
Η επίσημη πρώτη εμφάνιση έγινε και πάλι τιμώντας τα έθιμα ανήμερα του Αγίου Δημητρίου αλλά το θεσσαλονικιό οινοποιείο Κεχρής γιόρτασε και όλο το τετραήμερο 26-29 Οκτωβρίου κερνώντας τους χιλιάδες φίλους του κρασιού με φόντο τα πιο όμορφα σημεία της πρωτεύουσας του Βορρά.
Αυτή την εβδομάδα το εξαιρετικό οινοποιείο που ειδικεύεται στην παραγωγή ρετσίνας εδώ και έναν αιώνα και έχει σαν στόχο να την αναδείξει σε προϊόν παγκόσμιας κλάσης, κατεβαίνει Αθήνα και σταθμεύει την Πέμπτη 2/11 από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ στο wine bar Oinoscent (Βουλής 45-47) όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον Αφρό σκέτο ή σε κοκτέιλ ενώ το Σάββατο 4/11 από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα κερνάει κοκτέιλ με τη ρετσίνα Αφρός έξω από την κάβα Mr Vertigo (πλ. Φιλικής Εταιρείας 15-Κολωνάκι). Στην υγειά τους και στην υγειά μας!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.