Wine & Spirits

Οινόραμα 2017: Η επανάσταση του κρασιού σύντομα κοντά μας

Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών ξαναχτυπά 11-13 Μαρτίου

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342924-712991.jpg

Έχω την εντύπωση ότι μέσα στην οικονομική κρίση οι άνθρωποι γίνονται πιο δημιουργικοί. Μάλλον γιατί η δημιουργία είναι ένας τρόπος αντίστασης. Ο χώρος του κρασιού λοιπόν, όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά δείχνει να αναπτύσσεται συνεχώς. Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά κρασιά έχουν κάνει άλματα, ταξιδεύουν στις αγορές του κόσμου, πρωταγωνιστούν στα αθηναϊκά wine bars που κι αυτά με τη σειρά τους πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι είναι αυτό που κινητοποίησε τους οινοπαραγωγούς, έτσι ώστε να στοχεύσουν στην υψηλή ποιότητα, στην αναβίωση των ντόπιων ποικιλιών, σε κρασιά που είναι έτοιμα να σταθούν επάξια δίπλα σε γνωστές διεθνώς ετικέτες.

Αυτά, και όσα ακόμα ερωτήματα θες, θα απαντηθούν στην έκθεση «Οινόραμα», που φέτος θα πραγματοποιηθεί 11-13 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Εδώ συγκεντρώνονται εκατοντάδες οινοποιεία από όλη την επικράτεια, ακόμα και από τα πιο απόμακρα σημεία της χώρας, και παρουσιάζουν σε όλους εμάς που αγαπάμε το κρασί χιλιάδες κρασιά. Μάλιστα, οι οργανωτές συμβουλεύουν το οινόφιλο κοινό να ακολουθήσουν το παράδειγμα των επαγγελματιών και να μην καταπίνουν τα κρασιά που δοκιμάζουν, αλλά να κάνουν χρήση των ειδικών «πτυελοδοχείων», έτσι ώστε να εξερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρασιά.

Παράλληλα, στην αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» θα παρουσιαστούν κρασιά από μικρά, άγνωστα οινοποιία και κρασιά με ελάχιστη οινολογική παρέμβαση, ενώ στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας» θα συστηθούμε με τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και θα κάνουμε μια στάση για φαγητό δοκιμάζοντας στρείδια Ατλαντικού, σάντουιτς με εξαιρετικά τυριά και φίνα αλλαντικά.

Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος το Οινόραμα συνοδεύεται από την “Athens Wine Week”, μια εβδομάδα αφιερωμένη στο κρασί. Γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα και πολλές ακόμα ειδικές εκδηλώσεις μας περιμένουν από τη Δευτέρα 13/3 έως την Κυριακή 19/3. Οι δράσεις που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα οι «Μαγειρεύοντας για το κρασί» και “Athens Wine Week Flights” κατά τις οποίες εστιατόρια και wine bars προτείνουν στους καταναλωτές ειδικά σχεδιασμένα μενού σε προνομιακές τιμές.

Αν λοιπόν αγαπάτε το κρασί και θέλετε να κάνετε μια ωραία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τώρα που μπήκε η άνοιξη, ορίστε η αφορμή σας. Και μάλιστα με διονυσιακό χαρακτήρα. Τι καλύτερο;

Info: Η είσοδος στη έκθεση είναι €10 και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Όλο το πρόγραμμα του Athens Wine Week εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.