- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα κρασιά των βουνών στο κέντρο της πόλης
«ΟινοΚεντρικά 2016». 21 οινοποιεία από την καρδιά της Ελλάδας παρουσιάζουν τα κρασιά τους στο Electra Metropolis
Οι αμπελώνες της Κεντρικής Ελλάδας σκαρφαλώνουν πάνω στα βουνά κι εκεί, στα εύφορα αμπελοτόπια, γεννάνε κρασιά γεμάτα ευωδιές. Γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες δίνουν προσιτά κρασιά για τις ανάγκες της καθημερινότητας, αλλά και κρασιά σπουδαία που δεν ξεχνάς εύκολα.
Όλα αυτά τα κρασιά μπορείς να τα γνωρίσεις από κοντά αλλά και να τα γευτείς αυτή την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, στα «ΟινοΚεντρικά 2016» στο ξενοδοχείο Electra Metropolis. Η εκδήλωση, που γίνεται για πρώτη φορά, συγκεντρώνει 21 οινοποιεία από την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Φθιώτιδα. Εκτός από τη γευστική δοκιμή των κρασιών οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και τους δημιουργούς τους, να συνομιλήσουν μαζί τους και να λύσουν όλες τις απορίες τους.
Τα ΟινοΚεντρικά πραγματοποιούνται από τις 12.00 έως τις 20.00 (οι δύο πρώτες ώρες είναι μόνο για επαγγελματίες) και περιλαμβάνουν τρεις παράλληλες εκδηλώσεις. Στην πρώτη ο Μανόλης Ν. Σταυρακάκης, ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για την «Αμπελογραφία ποικιλιών της Κεντρικής Ελλάδας (14.00-14.30). Έπειτα ο οινογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει κρασιά από ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Κεντρικής Ελλάδας (16.00-17.00), ενώ στη συνέχεια όλα τα κρασιά από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Σιρά θα εκτεθούν ομαδοποιημένα και θα σερβίρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Electra Metropolis, Μητροπόλεως 15, 214 1006200
*Τα «ΟινοΚεντρικά 2016» διοργανώνονται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασμό της ΕΝΟΑΚΕ, με την υποστήριξη και την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με χορηγούς τις εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Dunapack Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks και Ενοχημική. Η είσοδος για το κοινό είναι €5 (επαγγελματίες δωρεάν).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.