- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έχει ήδη νυχτώσει. Στην Τεχνόπολη ο χαμηλός φωτισμός ενισχύει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα ατελείωτο, ατμοσφαιρικό bar. Μπαίνουμε από την κεντρική είσοδο με ασυγκράτητο ενθουσιασμό και ανταλλάσσουμε πονηρά χαμόγελα. Αν έχεις έρθει έστω και μια φορά από το 2010 που ξεκίνησε το Athens Bar Show, θα ξέρεις ήδη ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένη εκδήλωση. Άλλωστε δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα σημαντικότερα bar show στον κόσμο.

Αυτή τη φορά 60 περίπτερα περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Προχωράμε και κρατάμε τα μάτια μας διάπλατα ανοιχτά. Ξέρουμε ότι σε αυτά τα 60 περίπτερα βρίσκεται όλο το μέλλον των bars. Και σιγά-σιγά σου αποκαλύπτεται μέσα από ομιλίες, σεμινάρια, workshops, γευσιγνωσίες, γνωριμίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου... και πολλές έμπρακτες δοκιμές. Έχω την εντύπωση ότι φτιάχτηκαν και καταναλώθηκαν επί τόπου πολλές εκατοντάδες cocktails. Δεν γινόταν όμως να μη θες να δοκιμάσεις τα πάντα από τη στιγμή που το shaker βρισκόταν στα πιο καταξιωμένα χέρια της εγχώριας bar σκηνής. Φέτος, κανένας επαγγελματίας δεν έλειπε.

Περισσότερα από 10.000 άτομα ήρθαν στο φετινό Athens Bar Show, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας. Αθηναίοι αλλά και επαγγελματίες από το εξωτερικό, νέα παιδιά με όρεξη να μάθουν τα πάντα, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι με δίψα για γνώση. Το φετινό πρόγραμμα υπήρξε τόσο πλούσιο που παρότι ήθελες, ήταν αδύνατο να παρακολουθήσεις τα πάντα. Εμείς πάντως μάθαμε για την ιστορία της αγαύης (ενός φυτού 1000 ετών, που είναι και το σημαντικότερο συστατικό της τεκίλας), για τις συναρπαστικές καινοτομίες των αμερικάνικων ουίσκι, για το ελληνικό bartending, που εμφανίζεται στο προσκήνιο πιο δυναμικά από ποτέ. Δοκιμάσαμε την ελληνική εκδοχή των cocktails, ανακαλύψαμε τα περισσότερα μυστικά της τεκίλας με τον Julio Bermejo, τον περίφημο tequila expert, μάθαμε τα πάντα για την τελευταία τάση, που δεν είναι άλλη από το βερμούτ και μάλιστα κατευθείαν από τον Simone Caporale, τον bartender-μύθο στο εμβληματικό Artesian του Λονδίνου. Ακόμη δοκιμάσαμε την πρώτη Sangria... draught από τη Βαρκελώνη, ήπιαμε το νέο Johnnie Walker Red Rye Finish, ένα μοναδικό, συλλεκτικής αξίας Johnnie Walker που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, παρακολουθήσαμε τον πρώτο διαγωνισμό Zombie Cocktail που έγινε στην Ελλάδα (με τα ρούμια της σειράς PLANTATION) και στον οποίο το πρώτο βραβείο πήρε ο Γιάννης Κουτσουράδης από το 44 Bar Coffee Shop της Χίου.
Φέτος, το Athens Bar Show ήταν καλύτερο από ποτέ, άποψη που μοιράζονται όλοι όσοι βρέθηκαν σε αυτή τη διήμερη ενημερωτική γιορτή. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ... Δίνουμε ξανά ραντεβού του χρόνου!






ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.