- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Athens Bar Show 2016
Οι διασημότεροι cocktail guru του πλανήτη και οι καλύτεροι Έλληνες bartender συναντιούνται στη μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής bar σκηνής στην Τεχνόπολη
Στο περσινό Athens Bar Show έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ανάμεσά τους και 2.500 bartenders, ενώ δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 κοκτέιλ. Φέτος όλα δείχνουν ότι οι συμμετοχές θα σπάσουν κάθε ρεκόρ. Η ελληνική bar σκηνή έχει μπει δυναμικά στο παγκόσμιο τοπίο και το Athens Bar Show, που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά, έρχεται ξανά για να αναμείξει γνώση, εμπειρίες, διασκέδαση, ψυχαγωγία κι εκμάθηση, με αμέτρητα premium προϊόντα και γεύσεις. Όλα αυτά με την υποστήριξη της Athens Voice.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή που απευθύνεται σε κάθε bartender και σε κάθε επαγγελματία του χώρου των αλκοολούχων και των bar θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους πιο καταξιωμένους Έλληνες bartender, να εμπνευστείτε από τους διασημότερους cocktail guru της παγκόσμιας bar σκηνής αλλά και να ενημερωθείτε για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς. Επίσης, θα γνωρίσετε περισσότερα από 300 προϊόντα, θα βρείτε λύσεις για το δικό σας μπαρ, θα παρακολουθήσετε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και θα πάρετε ιδέες για ό,τι συμβαίνει τώρα στα καλύτερα bar του κόσμου. Καθόλου τυχαίο που συμπεριλαμβάνεται στις πιο σημαντικές εκθέσεις του κλάδου στην Ευρώπη, αποσπώντας κολακευτικές κριτικές από διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Διαγωνισμοί και εκδηλώσεις
Στο διήμερο του Athens Bar Show 2016, εκτός από τις γευσιγνωσίες, τις ομιλίες, της παρουσίασης οτιδήποτε καινούργιου σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν μαγνήτη για τους ειδήμονες του χώρου παγκοσμίως. Μία από αυτές και το BACARDΙ Legacy Global Cocktail Competition, που συγκεντρώνει ορισμένους από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου, καλώντας τους να δημιουργήσουν ένα κλασικό cocktail με διάρκεια στο χρόνο. Μη χάσετε ακόμη το διαγωνισμό Plantation Zombie, από το ρούμι Plantation, με θέμα το πασίγνωστο Cocktail Zombie, που θα πραγματοποιηθεί εδώ. Όπως και το διαγωνισμό Speed Battles 1 to 1, όπου barmen και barladies θα «αναμετρηθούν» με βάση έναελληνικό προϊόν που θα αποτελέσει το υποχρεωτικό συστατικό του cocktail.
Άκου τους καλύτερους
Προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο θα μοιραστούν κάποια από τα μυστικά τους και αναφερθούν στις νέες τάσεις, σε αυτά που έρχονται την επόμενη μέρα. Πρόκειται για κάποια από τα κορυφαία ονόματα, όπως:
Tomas Estes, ιδιοκτήτης bar και εστιατορίων εδώ και 37 χρόνια, «εραστής» της τεκίλας και αναγνωρισμένος δύο φορές ως «Ambassador to Europe for Tequila» από το Εθνικό Επιμελητήριο Τεκίλα του Μεξικό. Ο Naren Young, σπουδαίος αρθρογράφος για το φαγητό και το αλκοόλ, βραβευμένος 3 φορές ως ένας από τους 4 καλύτερους δημοσιογράφους του κόσμου που ασχολούνται με το ποτό. Ο Julio Bermejo, δημιουργός του Tommy’s Margarita, beverage manager στο Tommy’s Mexican Restaurant και Tequila expert. Ο Steve Olson, ένας από τους σημαντικότερους ακαδημαϊκούς στο χώρο των αποσταγμάτων και του κρασιού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος διδάσκει και φιλοξενείται ως ομιλητής σε κορυφαία πανεπιστήμια. Ο Alex Kratena, ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στο σύγχρονο ξενοδοχειακό bartending, προσαρμόζοντάς το στα γευστικά και αισθητικά πρότυπα του 21ου αιώνα. Ο Dushan Zaric, το cocktail mastermind πίσω από τα παγκοσμίου φήμης bars Employees Only και Macao Trading Co στη Νέα Υόρκη. Η Meimi Sanchez, η οποία εργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια για το Havana Club, συνεργαζόμενη με bartenders σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση της μοναδικής κληρονομιάς και ταυτότητας της μάρκας. Ο Simone Caporale, ο οποίος ξεκίνησε από το Κόμο της Ιταλίας, γύρισε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει μια άνευ προηγουμένου και απαράμιλλη σειρά από βραβεία και διεθνείς διακρίσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.