- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Μαύρο Πρόβατο πίνει Κτήμα Λαντίδη στα Μελίσσια
Αυτή η Δευτέρα έρχεται για να ανοίξει νόστιμα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το αγαπημένο (κατά γενική ομολογία) Μαύρο Πρόβατο του Press Café στα Μελίσσια συνεχίζει τις επιτυχημένες βραδιές food pairing και στις 24 Οκτωβρίου παντρεύει το εκπληκτικό μενού του με τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Λαντίδη. Η οικογενειακή επιχείρηση έρχεται από τη Νεμέα και μαζί της φέρνει μια σειρά εκλεκτών κρασιών, τα οποία βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι στα πιάτα του μενού που ετοιμάζει το Μαύρο Πρόβατο για τη συγκεκριμένη βραδιά.
Το μενού αρχίζει με τη σαλάτα «Μυρτώ» με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σοταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σος βατόμουρο (συνοδεύεται με Ροδόχρους 2015), συνεχίζει με το κανταΐφι πατάτας γεμισμένο με ελληνικά τυριά σε μανιτάρια Portobello και πέστο καρυδιού, αλλά και το κριθαρότο λαχανικών (και τα δύο συνοδεύονται με Μικρή Κιβωτό 2015), καταλήγοντας στο φημισμένο χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας) και στη μοσχαρίσια μαγούλα με πουρέ σελινόριζας, που συνοδεύονται με Κάβα Λαντίδη 2013. Τέλος, έρχεται η τάρτα με bitter σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα και παγωτό φυστικοβούτυρο, παρέα με G Star (αφρώδες ροζέ). Ήδη ξερογλειφόμαστε…
Info
Ζαΐμη 2 και Σωκράτους, Μελίσσια, 210 8102466, Τιμή μενού: €20/άτομο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.