- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
GB Roof Garden, στα καλύτερα εστιατόρια για κρασί στον κόσμο
Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Αθήνας (αλήθεια, ποιος μπορεί να φανταστεί την πλατεία Συντάγματος χωρίς αυτό;) κερδίζει καθημερινά τα βλέμματα των περαστικών, Αθηναίων και μη. Όπως και τα εστιατόριά του αντίστοιχα έχουν πάντα τον τρόπο να τραβάνε την προσοχή του διεθνή τύπου και να κερδίζουν συνέχεια βραβεία.
Το GB Roof Garden αποσπά και φέτος τον τίτλο «Best of Award of Excellence 2016» από το έγκυρο περιοδικό Wine Spectator, που από το 1976 αναζητά σε όλο τον κόσμο τα εστιατόρια με τις πιο ενδιαφέρουσες λίστες κρασιών. Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που το GB Roof Garden κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση, γεγονός που το εδραιώνει σαν απόλυτο προορισμό όσων αγαπούν το καλό κρασί, κι είναι πολλοί πια οι τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο που εντάσσουν τις γαστρονομικές και οινικές αναζητήσεις σαν απαραίτητο στοιχείο στις ταξιδιωτικές τους επιλογές.
Ο εξαιρετικός sommelier του Ευάγγελος Ψωφίδης εμπλουτίζει συνέχεια τη βραβευμένη λίστα με κρασιά από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, ακολουθώντας τη φιλοσοφία “food pairing wine” του εστιατορίου, που πιστεύει ότι μια αυθεντική εμπειρία γεύσεων έρχεται με μεσογειακά πιάτα, αρμονικά συνδυασμένα με ποιοτικά κρασιά. Εις υγείαν και εις ανώτερα…
Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330766
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.