- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπουτάρης στον Βασίλαινα
Με 137 χρόνια ιστορίας, με έξι οινοποιεία, με το πρώτο εμφιαλωμένο ερυθρό κρασί, την περίφημη Νάουσα Μπουτάρη να μαγεύει τους οινόφιλους μέχρι σήμερα, με άπειρες διακρίσεις στο εξωτερικό, (ανάμεσα τους 17 φορές στα top 100 οινοποιεία του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Wines and Spirits), με όραμα να καθιερώσει τις ελληνικές ποικιλίες στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα, η οικογένεια Μπουτάρη δικαιούται να συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυναστείες του κρασιού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Αύριο Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, ο Βασίλαινας, το εξαιρετικό αυτό εστιατόριο με τη μεγάλη ιστορία και την επίσης ισχυρή σύγχρονη παρουσία, έχει την τιμή να συνοδέψει με τις γαστρονομικές προτάσεις του σεφ Άνταμ Κοντοβά, 5 κορυφαία κρασιά της Μπουτάρη Οινοποιητική, σε μια μοναδική βραδιά που ενορχηστρώνει ο σύμβουλος οίνου του εστιατορίου Γρηγόρης Μιχαήλος.
Για να πάρετε μια γεύση το μενού θα περιλαμβάνει τσιπούρα μαριναρισμένη σε σάλτσα εσπεριδοειδών και χρένο και θα συνοδευτεί από το Οροπέδιο 2014, Μοσχοφίλερο, Μαντινεία, μια τελείως φρέσκια ματιά στην αγαπημένη ποικιλία. Το μυλοκόπι φρικασέ με άγρια χόρτα, μύδια και αυγοτάραχο θα συναντήσει το Καλλίστη Reserve 2013, ένα all time classic Ασύρτικο που «πάλλεται» στο στόμα. Τα μάγουλα μόσχου γάστρας με ξινόχοντρο τραχανά Μάνης και χλωρή μυζήθρα θα «σεταριστούν με Νάουσα Grande Reserve 2010, Ξινόμαυρο, Νάουσα ένα από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής που βάζει κάτω πολλά πανάκριβα Cabernet του Bordeaux. Και ακολουθούν και άλλα εξαιρετικά «ζευγαρώματα» για τους τυχερούς που θα παρευρεθούν. Τιμή 35€ το άτομο, κρατήσεις στο 2104612457.
Βασίλαινας: Αιτωλικού 72, Πειραιάς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.