

«Ανακρίναμε» τον ανατρεπτικό σεφ Ηλία Σκουλά και μάθαμε τι θα μας ταΐσει στο ολοκαίνουργιο burger spot της Γλυφάδας
Από τα χέρια σου έχουμε φάει κάποια από τα πιο λιχούδικα burgers της Αθήνας (για να θυμηθούμε και το Food Mafia). Τι θα φάμε τώρα στο DON’S by Ilias Skoulas;
Το Don’s γεννήθηκε για να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, αφού για κάποιον λόγο έχει γεμίσει η πόλη μπεργκεράδικα… Το DON’S BY ILIAS SKOULAS, προσφέρει δύο burgers αναφοράς, το BIG BEEF (9,5€) και το BACON MUSHROOM MELT (12,5€), και τα δύο είναι μια προσφορά μου στο κοινό που ίσως βοηθήσει και σε έναν επαναπροσδιορισμό του είδους. Από την 1η Φεβρουαρίου θα προσφέρω και ένα smash σαν αυτό που είχα πρωτοβγάλει το 2013 (στα 4,5€) για να έρχονται οι πιτσιρικάδες μετά το σχολείο και να τρώνε. Δεν βγάζω τίποτα απ’ αυτό, αλλά θέλω να το κάνω για τα παιδιά… Ποτέ δεν είδα αυτό το υπέροχο έδεσμα σαν ένα lego, που συναρμολογώ διάφορα μέτρια υλικά περιμένοντας ότι θα βγει κάτι ουάου… Στο Don’s φτιάχνουμε το ψωμί μας, τη μαγιονέζα μας –με γεύση ερεθιστική–, τους κιμάδες μας από εκλεκτά αμερικάνικα βοοειδή που ψωνίζουμε από κρεοπωλεία boutique, τους πλάθουμε σε μεγάλα τετράγωνα μπιφτέκια να ξεχειλίζουν από το χειροποίητο πατατόψωμο. Είναι μια άλλη προσέγγιση. Το να πεις ότι πήγα στο Don’s του Σκουλά και δεν έφαγα καλά είναι απαγορευτικό. Είναι σαν να πας σε συναυλία των Rolling Stones και να μην παίξουν το Sympathy for the devil…
Τo Don’s μας μεταφέρει –μουσικά και γευστικά– στη δεκαετία του ’80, τότε που η αμερικάνικη κουλτούρα μεσουρανούσε στη Γλυφάδα κι από εκεί σε όλη την Αθήνα. Περίγραψε εκείνη την εποχή και πες μας τι κοινά σημεία έχει το Don’s με τα 80s.
Μερικές εποχές είναι πιο σημαντικές από άλλες και αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους… Είμαι παιδί των 80s, επηρεασμένος από τον Bowie, τους Ramones, τον Iggy Pop, τους Duran Duran, τους Clash… Η Γλυφάδα τότε ήταν απολαυστική, παντού υπήρχαν μπαράκια, μουσικάρες, πρωτόγνωρο street food και κόσμος με χαρά μέσα του. Όλη αυτή η ενέργεια και οι εντάσεις βγαίνουν και στη μαγειρική μου. Κάνω ένα τετράγωνο μπιφτέκι σαν
των Wendy’s, που άνοιξαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στην Ελλάδα, αλλά με πολύ ποιοτικότερο κρέας και υλικά. Σ’ αυτά στηρίζεται το Don’s, στη διαφορετικότητα και την απόλυτη γεύση που δυστυχώς σήμερα δεν μπορούν ούτε να την πλησιάσουν…
Ένα βράδυ η Madonna μπαίνει στο Don’s. Τι θα την τάιζες; Και τι μουσική θα της έβαζες;Σίγουρα θα την τάιζα «Το Πουλί»! «The Bird» το λέω στο μενού και πρόκειται για ένα αδιανόητα τραγανό και ζουμερό κι αστεία τεράστιο μπέργκερ με κοτόπουλο (€12,50), που έχει μια ιδιαιτερότητα: μόλις φας το burger μένεις με το υπόλοιπο πουλί στο χέρι! Ένα ολόκληρο μπούτι με κόκαλο που κρέμεται έξω από το burger για να το φας μετά… Μουσική θα της έβαζα το δικό της «Into the Groove» απ’ το 1984, πιστεύω ότι θα το ευχαριστιόταν και εκείνη το ίδιο με εμένα.