- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°

Η ΣουΣού είναι το καινούργιο στέκι στο Παγκράτι
Δεν πάει πολύ καιρός, μόνο μερικές εβδομάδες, που η ΣουΣού εμφανίστηκε σπιρτόζα και αλέγκρα, πανέτοιμη να γεμίσει με χρώμα τις νύχτες μας. Άπλωσε κατακόκκινες καρέκλες στο πεζοδρόμιο, παρέταξε τα σκαμπό μπροστά στην ωραία της μπάρα, και ιδού, ακόμη μία ωραιότατη αφορμή για να βρεθούμε στο Παγκράτι. Για καφέ κάποιο νωχελικό, ανοιξιάτικο πρωινό, για (ακόμη) ένα ποτό, για μία στάση μετά από την επίσκεψη στο γειτονικό Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Το καινούργιο στέκι της πόλης είναι ιδέα του επιχειρηματία Σπύρου Κατσίμπα (δικός του ο κοντινός «Ροζ Πάνθηρας»), του τραγουδιστή Κώστα Γκλάβα και του Χάρη Κοντογιάννη (για χρόνια manager στο Upupa Epops των Πετραλώνων). Η συνταγή είναι γνωστή και πετυχημένη: ένα all day bar να τους χωράει όλους, με καλό καφέ και μερικά συναρπαστικά cocktails για να κάνουν τις νύχτες να κυλούν. Οι συνταγές των τελευταίων ανήκουν στον Λαέρτη Γκίνη και στον Θοδωρή Καρβουντζή, ενώ η bar manager της ΣουΣού, Τίνα Σαρδή, αναλαμβάνει την άψογη εκτέλεσή τους. Κάπως έτσι ιντριγκαδόρικα cocktails όπως η Madame Sousou (με London Dry Gin, αφρό καραμέλας και grapefruit – μεγάλο σουξέ) ή το Gossip (με μαστίχα Skinos, περγαμόντο και βότκα) θα σε κρατήσουν έξω περισσότερο από ό,τι υπολόγιζες… Αν, τώρα, αγαπάς τις κλασικές συνταγές, εδώ αξίζει να δοκιμάσεις τη Margarita, την Paloma ή το housemade Negroni.


Αυτά θα πιεις, είτε μέσα, στον ωραίο εσωτερικό χώρο της ΣουΣού(ς), χαζεύοντας την επιγραφή “Come for gossip, stay for drinks” ή -ακόμη καλύτερα- έξω, στα τραπεζάκια κάτω από την αψίδα με τα λαμπιόνια, που κάνουν την Ερατοσθένους να μοιάζει με νοσταλγική αυλή κάποιας άλλης δεκαετίας…

Υ.Γ. Η ΣουΣού σύντομα θα αποκτήσει και τη δική της κουζίνα, που θα σερβίρει πλούσιο brunch τα πρωινά και bar food (πίτσες, burgers, σαλάτες κλπ.) όσο περνάει η μέρα.
Ερατοσθένους 12, Παγκράτι, Fb: @sousou.pagkrati, Instagram: @sousou_alldaybar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορίες αργής ωρίμανσης
Αν είσαι κι εσύ εραστής της σφολιάτας, θα ενθουσιαστείς
Παστουρμάς, σκόρδα τουρσί και κολόνιες με άρωμα λεμόνι στα στενά της πλατείας Αττικής
Κορυφαίος βοτανολόγος αναζητά σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου νέα είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν γεμάτες τις κούπες μας
Η πρωτοβουλία Plato's Plate φέρνει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση για τρία Σαββατοκύριακα
Το πατσατζίδικο θρύλος της Θεσσαλονίκης
«Ανυπομονούμε να συνδεθούμε με τους Έλληνες λάτρεις του street food»
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.