- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο παντοπωλείο Wang Fu για ασιατικά προϊόντα που δεν θα βρεις αλλού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Το Wang Fu στο Μεταξουργείο έχει χιλιάδες προϊόντα από όλη την Ασία
Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από το θέαμα που βλέπω ακουμπισμένο δίπλα στο ταμείο. Η αεροστεγής σακούλα, έτσι διάφανη που είναι, προσφέρει άπλετη θέα στο περιεχόμενό της: πόδια κότας που κολυμπάνε, μαζί με soy sauce, μπαχάρια και διάφορα άλλα άγνωστα πράγματα. Η ταμίας εξηγεί (από όσο καταλαβαίνω, γιατί δεν μιλάει καμία από τις γλώσσες που γνωρίζω) ότι τα ποδαράκια αυτά είναι έτοιμα προς κατανάλωση, κάτι σαν μεζές για τις λιγούρες. Κι αν αυτή η λιχουδιά δεν είναι κάτι που θα επιλέγατε, σας εγγυώμαι ότι δεν ισχύει το ίδιο και με τις υπόλοιπες που θα ανακαλύψετε στο Wang Fu, το ασιατικό παντοπωλείο του Μεταξουργείου.
Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε την ασιατική κουζίνα, αλλά δυσκολεύεστε να ξετρυπώσετε τα συστατικά της το Wang Fu είναι παράδεισος. Όχι μόνο γιατί εδώ βρίσκεις χιλιάδες προϊόντα που δεν υπάρχουν αλλού, αλλά και γιατί ακόμα κι εκείνα που είναι λιγότερο δυσεύρετα, εδώ κοστίζουν ένα πεντάευρο λιγότερο.
Αρχίζοντας από τα βασικά, να πω ότι εδώ ρύζι και noodles έχουν την τιμητική τους. Ένας ολόκληρος τοίχος είναι αφιερωμένος στα noodles: πλατιά, λεπτά, διάφανα, πιο κοντά, πιο μακριά, από ρύζι, από αυγό, από λαχανικά. Επίσης τεράστια και η ποικιλία σε ρύζια (θα βρεις από ρύζι για sushi μέχρι μπασμάτι). Soy sauce και σησαμέλαια σε αφθονία, σάλτσες ένα σωρό, instant ramen με €1,5. Κατεψυγμένα Gyoza, κινέζικες πατάτες, μπίρες και αναψυκτικά από όλη την Ασία. Σε έναν καταψύκτη ανακάλυψα ακόμα και Durian, το περίφημο αυτό τροπικό φρούτο της Νοτιοανατολικής Ασίας που φημίζεται για την υψηλή θρεπτική αξία και… την απαίσια μυρωδιά του. Δεν είχα δει ποτέ από κοντά.
Βρήκα tapioca σε διάφορες γεύσεις, τσιπς από φύκια, δεκάδες τσάγια, μπισκότα, γλυκίσματα. Είδα φύλλα Nori, μπαχαρικά σε οικογενειακές συσκευασίες και τιμές (€12 για μία σακούλα μπούκοβο που φτάνει για όλη σου τη ζωή), ένα τελευταίο και πολύτιμο κουτάκι dashi – βασικό συστατικό για τη σούπα miso. Και ακόμα πίκλα ginger (αλλά και φρέσκο), kimchi, κινέζικα μανιτάρια και σκόρδα, όπως και Ginseng, ένα βότανο που η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιεί εδώ και αιώνες.
Αγόρασα mochi, όσα noodles μπορούσα να κουβαλήσω, κεραμικά πιάτα (αυτά είναι μάλλον λίγο ακριβά) και μερικά άλλα πραγματάκια που μου γυάλισαν – εδώ θέλει λίγη προσοχή και πολλή τύχη: οι περισσότερες συσκευασίες έχουν κολλημένο στην πίσω πλευρά ένα χαρτάκι όπου περιγράφεται το προϊόν και στα αγγλικά. Πολλές δεν έχουν. Κάπως έτσι κατέληξα με ένα κεκάκι που φαινόταν εξόχως λαχταριστό, αλλά είχε γεύση… ψαριού. Τα noodles ωστόσο, μία απλή συσκευασία χωρίς κανένα διακριτικό, μου βγήκαν τα νοστιμότερα που έχω φάει ποτέ (και μάλιστα είχαν μόλις €0,50/ τεμάχιο!). Αν, λοιπόν, απόψε έχετε διάθεση για πειραματισμούς στην κουζίνα, περάστε μία βόλτα και αν μπορείτε αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τσιπς από φύκια – είναι ακριβώς όπως ακούγονται.
Κεραμεικού 37, Μεταξουργείο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.