7 διευθύνσεις με καλό brunch και τέλεια γλυκά

Ohh Boy: Το στέκι της Αρχελάου που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Εδώ θα έρθεις για φαγητό, πότο, και ακαταμάχητα γλυκά με τα πιο ποιοτικά υλικά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ohh Boy
Ohh Boy
Ohh Boy
Ohh Boy
Ohh Boy

Το Ohh Boy στο Παγκράτι άνοιξε ένα νέο δρόμο για τα στέκια της πόλης

Η πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτή την κατάλευκη γωνιά της Αρχελάου ήταν κάπου το 2017 – το Ohh Boy είχε μόλις ανοίξει. Θυμάμαι ακόμη την έκπληξή μου όταν έστριψα από τη Βασιλέως Γεωργίου κι έπεσα πάνω του.  Τυλιγμένο στο άρωμα του καφέ και του φρεσκοψημένου κέικ, φωτεινό, με φρεσκοβαμμένους άσπρους τοίχους και μερικούς γουστόζικους πίνακες να κρέμονται πάνω τους, τόσο πολύ κομψό και φρέσκο μέσα στην απλότητά του. Μου έφερε στο μυαλό τα λονδρέζικα café και τα στέκια του Βερολίνου... Δεν είχα ξαναδεί τίποτα αντίστοιχο στην Αθήνα μέχρι τότε. Σκέφτηκα ότι αυτή η γωνιά, ίσως και να άνοιγε έναν νέο δρόμο για τα στέκια της πόλης. Δεν είχα πέσει έξω.
Μια πενταετία μετά, το Ohh Boy έχει πια γίνει σημείο συνάντησης και πόλος έλξης για όλη την Αττική. Στα λευκά τραπέζια κάτω από τις ελιές, οι Αθηναίοι δίνουν ραντεβού για αρωματικό καφέ και δυναμωτικό πρωινό, για ελαφρύ μεσημεριανό, για χαλαρά απογεύματα και βράδια που κυλούν τσουγκρίζοντας ποτήρια γεμάτα με δροσερά cocktails ή κρασί. Αλλά όλα αυτά, κάπως διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει, κάπως πιο νόστιμα, υγιεινά, αυθεντικά. Αυτό που κάνει το Ohh Boy να ξεχωρίζει είναι ο ανεπιτήδευτος χαρακτήρας του και πως ό,τι σερβίρει ετοιμάζεται καθημερινά στην κουζίνα του, πάντα (κι αυστηρώς) με τις καλύτερες πρώτες ύλες που μπορούν να βρεθούν. Από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα, καμία έκπτωση στην ποιότητα δεν έχει γίνει ποτέ. Και κάτι μας λέει πως ούτε πρόκειται.
Η κουζίνα ακολουθεί τις νέες διατροφικές τάσεις, αγαπάει τις vegan κι υγιεινές συνταγές, και μαγειρεύει με βάση τα εποχιακά υλικά. Έτσι (αναφέρουμε ενδεικτικά) αυτή την περίοδο θα βρεις: ένα βελούδινο porridge με μασκαρπόνε και σάλτσα με μήλο και miso, ποικιλία από σούπες, γλυκά pancakes πρωτεΐνης που φτιάχνονται με βιολογικά αυγά (σ.σ. τα βιολογικά αυγά είναι must εδώ), προζυμένιο ψωμί με αυγό και ποικιλία άγριων μανιταριών, μία εκπληκτική πίτα χωρίς άλευρα (οπότε και πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες) με κολοκυθάκια, μυρωδικά και κατσικίσια φέτα, τάρτα γλυκοπατάτας με tofu και αβοκάντο ή vegan ραβιόλι ολικής άλεσης με κολοκύθα.
Δεν γίνεται να βρεθείς στο Ohh Boy χωρίς να δοκιμάσεις κάποιο από τα γλυκά του. Προτείνω το πληθωρικό cheesecake oreo, τα αφράτα muffins με ή χωρίς γλουτένη ή το apple crumble που κάνει καλό ταίρι με τον (υπέροχο) καφέ. Αυτά για αρχή. Γιατί είναι σίγουρο πως δοκιμάζοντας ή απλώς και μόνο κοιτώντας τη λαχταριστή βιτρίνα θα βρεις το δικό σου αγαπημένο γλυκό. Και θα το απολαύσεις στο αγαπημένο σου στέκι.