- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όλα τα νόστιμα που φάγαμε φέτος το καλοκαίρι στα νησιά των διακοπών μας
Η θάλασσα ως γνωστόν ανοίγει την όρεξη...
Από τις Κυκλάδες έως την Κρήτη και από το Πόρτο Χέλι μέχρι την Κέρκυρα και την Ικαρία όλα όσα φάγαμε το καλοκαίρι του 2022 και μας ενθουσίασαν!
Κοιτάω τις φωτογραφίες του καλοκαιριού στο κινητό και βλέπω ανάκατα θάλασσες, κρινάκια, αμμουδιές και χωριάτικες, πρόσωπα γελαστά και κατσικάκια στον ξυλόφουρνο, βαρκούλες και ντολμαδάκια μια σταλιά, μπιτς μπαρ και μπίρες και μεζέδες και γαβράκια και δεν ξέρω τι να …πρωτοκλάψω. Κι αυτό το ελληνικό καλοκαίρι το δοξάσαμε όπως του (και μας) άξιζε. Τα είδαμε, τα κολυμπήσαμε, τα ήπιαμε και τα φάγαμε όλα. Πίσω στην Αθήνα, μιλάμε με τους φίλους και οι περισσότεροι συμφωνούμε πως στα νησιά οι τιμές ήταν λίγο τσιμπημένες (κάποιοι μιλούν και για αυξήσεις του 30%), τα λεφτά φέτος τα πήραν τα grill houses (δηλαδή οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα) καθώς και τα σούπερ μάρκετ, και πως ήταν πολλοί αυτοί που φέτος μειώσανε τις φαγοποτικές εξόδους και φόρτωναν το ψυγείο στο ενοικιαζόμενο ή στο οικογενειακό - φιλικό εξοχικό που τους φιλοξένησε.
Εντύπωση μεγάλη μου έκανε η αχαλίνωτη «γκουρμεδοποίηση» των νησιών και όχι μόνο (και στην ενδοχώρα, όπως στην Πελοπόννησο που κινήθηκα εγώ το ίδιο συνέβη), με τις new age ταβέρνες να έχουν πιάσει πόστο εκεί που παλιά βρίσκαμε την ταβέρνα της Ποθητής, Σεβαστής, Μαριγούλας, ενώ τα σεβίτσε, τα καρπάτσιο, τα σούσι και τα bao bun είχαν περίοπτη θέση στον κατάλογο ακόμη και στο τελευταίο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Δεν ξέρω για εσάς, όμως εμένα, το καλοκαίρι και στις διακοπές μου, μου αρέσει η «νηστεία» από το fine dining, εξακολουθώ να αναζητώ το αυθεντικό, απλό και υπέροχο και την πολλή την πίκλα δεν την αντέχω, οπότε τα έψαξα και τα (ξανα)βρήκα τα στέκια τα σωστά και, ναι, αυτά έχουν παραμείνει όπως πάντα με όλα τους τα ωραία και με τιμές κάτι παραπάνω από φιλικές. Όπως και να ’χει, σας παραθέτω ένα γευστικό πανόραμα από τις διακοπές που πήγαμε όλοι εδώ στην Athens Voice και εύχομαι καλή, καινούργια,αθηναϊκή σεζόν.
IΟΣ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΣΙΦΝΟΣ
ΑΙΓΙΝΑ
ΔΟΝΟΥΣΑ
ΧΑΝΙΑ
ΠΑΡΟΣ
ΝΑΞΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΜΟΡΓΟΣ
ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
ΙΚΑΡΙΑ
ΜΗΛΟΣ
ΤΗΝΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.