Φουτουριστικός χώρος, άνετες πολυθρόνες, κομψές πινελιές σε ρυθμό νεομπαρόκ και γεύσεις… ζωγραφιά! Το εστιατόριο Dali είναι γνωστό κι αγαπημένο στέκι σε όσους λατρεύουν την ιταλική κουζίνα, αλλά και τις διαφορετικές, «αλλιώτικες» στιγμές που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα ξεχωριστή. Τώρα το καλοκαίρι μεταφέρεται στον υπέροχο κήπο. Πανύψηλα δένδρα, αναπαυτικοί καναπέδες, ωραία μουσική και τραπέζια σπαρμένα μέσα στην πρασινάδα σε μεταφέρουν με τη μία «αλλού», μακριά από τη βουή της Κηφισίας, την κάψα του καλοκαιριού, την κούραση και τις σκοτούρες της ημέρας. Από νωρίς το πρωί (γιατί το Dali προσέχει ιδιαίτερα το πιο παραμελημένο γεύμα της ημέρας) ξεκινάει με πρωτότυπες προτάσεις για καφέ, σοκολάτα και χυμούς που μπορεί κανείς να συνδυάσει με γαλλικά τοστ, μεγάλη ποικιλία από ομελέτες ή/και μια πεντανόστιμη piadina. Ο ιδιοκτήτης του Dali Γιάννης Αδάμης σ’ ένα του ταξίδι στην Bologna ξετρελάθηκε με την αυθεντική αυτή ιταλική νοστιμιά. Πρόκειται για μία λεπτή ζύμη με καρυκεύματα και βότανα που γεμίζει με διάφορα φρέσκα υλικά, όπως αλλαντικά, τυριά, πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, λαχανικά ψητά ή ωμά, μέχρι πατέ και θαλασσινά, όρεξη να ’χεις για συνδυασμούς… Στην «παλέτα» του μενού (ας μην ξεχνάμε το όνομα, αλλά και το slogan “painting the taste” που το συνοδεύει) υπάρχουν και πολύ δελεαστικές προτάσεις σε ριζότο (καταπληκτικό αυτό με τα άγρια μανιτάρια porcini σε κρέμα παρμεζάνας μαζί με μυρωδάτη σάλτσα τρούφας), σε pasta όπως τα “rustic” χειροποίητα casarecci με τα μοσχαρίσια φιλετάκια ραγού και τη γεμάτη νοστιμιά χωριάτικη σάλτσα ντομάτας, αλλά και τα απόλυτα αυθεντικά ιταλικά spaghetti με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό. Υπάρχουν ακόμη και εξαιρετικά πιάτα με κρέας, σαν το τρυφερό φιλέτο με βελουτέ φασκόμηλου και χωριάτικες πατατούλες σοτέ που μπορεί κανείς να συνοδεύσει με το μοναδικό, αποκλειστικής εισαγωγής του Dali, κόκκινο κρασί Fontirosso από την Τοσκάνη – είναι μεγάλη και εξαιρετική η λίστα κρασιών απ’ όλο τον κόσμο. Αν η παρέα είναι μεγάλη και έχει όρεξη, τότε οπωσδήποτε πρέπει να απολαύσει τη γαστριμαργική ιεροτελεστία ενός fondue τυριών, που εμπλουτίζεται με μπουκίτσες ψωμιού, tortelloni, μανιτάρια, πιπεριές. Το κλείσιμο της βραδιάς έρχεται γλυκά, πιο γλυκά δεν γίνεται, με μια πανάλαφρη μους gianduja στολισμένη με τριμμένο μπισκότο βάφλας, που τρώγεται εν ριπή οφθαλμού πίνοντας έναν καφέ espresso της διάσημης μάρκας Attibassi, κι αυτό αποκλειστικής εισαγωγής του Dali. Με ωραίες μουσικές, χαλαρές ατμοσφαιρικές στιγμές, δροσιά στον κήπο, εξαιρετικό σέρβις και προσεγμένο σε όλα του, το Dali είναι η ιδανική επιλογή από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
DALI, Λ. Κηφισίας 336, Χαλάνδρι, 210 6854.004
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.