10 summer hot spots βάζουν δροσιά και γεύση στο αθηναϊκό καλοκαίρι

Foinikas Cocina y Cocteleria Mexicana: Αυθεντική μεξικάνικη hacienda στο Χαϊδάρι

Σε αυτή την ατμοσφαιρική αυλή όλα θυμίζουν Λατινική Αμερική

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
foinikas__4_
foinikas__5_
foinikas__1_
Foinikas Cocina y Cocteleria Mexicana
foinikas__3_
foinikas__6_

Στο Foinikas Cocina y Cocteleria Mexicana στο Χαϊδάρι για αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις

Μπορεί το όνειρό σου να είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Μεξικό, αλλά μέχρι να το πραγματοποιήσεις έχεις μια απρόσμενα τέλεια εναλλακτική: Πας πολύ κοντά, μέχρι το Χαϊδάρι, εκεί όπου από το 2021 ο Foinikas μας έχει ξετρελάνει. Σε μια φοβερά ατμοσφαιρική αυλή, με εκπληκτικά χρώματα και ζωγραφιές από αποφοίτους της Καλών Τεχνών, με τις δύο φιγούρες στην είσοδο - πιστά αντίγραφα του Tulum στο Μεξικό (δημιουργία μιας σημαντική ομάδας γλυπτών), κι έχεις μεταφερθεί αυτόματα σε κάποια μεξικάνικη hacienda.

Τα πάντα εδώ κυλούν όμορφα, είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια και όλα θυμίζουν Λατινική Αμερική. Το εξαιρετικό μενού επιμελείται ο Μπάμπης Τσακιργιαννάκης, προτείνοντας κάποια ανεπανάληπτα πιάτα όπως quesadillas chicken fajitas, chimichanga palmera και potato skins fuente, τα οποία συνδυάζονται άψογα με τα απολαυστικά signature κοκτέιλ της ομάδας του Foinikas, που έχει εμπνευστεί ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος.

Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, είναι αυτή η αύρα που θα σε τυλίξει με το που θα μπεις στον χώρο και που θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη αθηναϊκή γωνιά. Να θυμάσαι ότι καλό θα είναι να κάνεις κράτηση κι επίσης να γίνεις φίλος/η με τον Foinikas στα social για να μη χάνεις τα events που πραγματοποιεί πολύ συχνά.