- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κι όμως αυτή η πληθωρική μακαρονάδα είναι νηστίσιμη!
Η Σαρακοστή είναι πιο νόστιμη στη La Pasteria
Το Menu Mediterraneo της La Pasteria είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε από τη Σαρακοστή
Φέτος, για πρώτη φορά στη ζωή μου πήρα την απόφαση να ακολουθήσω τη νηστεία της Σαρακοστής κατά γράμμα, δηλαδή και τις 40 μέρες, παρακαλώ, και όχι μόνο την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας! Λίγο που τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει με το κρέας, λίγο που μετά από δύο χρόνια πανδημίας έχω ξεμείνει με κάτι κιλάκια που δεν λένε να φύγουνε, είδα αυτή τη Σαρακοστή σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση και εγκράτεια.
Η πρώτη εβδομάδα πήγε πολύ καλά, στη δεύτερη άρχισα να ζορίζομαι. Προκειμένου να παραμείνω εγκρατής, στράφηκα στον καλύτερο αντικαταστάτη ενός λαχταριστού, πληθωρικού και καθόλου νηστίσιμου πιάτου: τη φωτογραφία του! Νομίζω ότι πέρασα ώρες χαζεύοντας στο Instagram λουκούλλειες μακαρονάδες και τεραστίων διαστάσεων πίτσες, σε μια προσπάθεια να χορτάσω τη λιγούρα με οφθαλμόλουτρο. Και έτσι, σε κάποια από αυτές τις εικονικές φαγοποτικές περιπλανήσεις, έπεσα πάνω σε αυτή τη φωτογραφία:
Αφού αναστέναξα βαθειά κι έκανα μια σύντομη ερωτική εξομολόγηση στη θέα αυτής της μακαρονάδας, πρόσεξα μια πανέμορφη λέξη στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία: «νηστίσιμη»! Μα γίνεται αυτή η οπτασία να είναι νηστίσιμη; Κι όμως ναι! Σηκώθηκα, ντύθηκα και έτρεξα στο πιο κοντινό κατάστημα La Pasteria για τη χάρη του επιτόπιου ρεπορτάζ, καταλαβαίνετε…
Τελικά η μακαρονάδα όχι μόνο είναι υπαρκτή, όχι μόνο είναι τρομερά νόστιμη (για τη χάρη του επιτόπιου ρεπορτάζ δοκίμασα, καταλαβαίνετε…), αλλά είναι μόλις ένα πιάτο ανάμεσα στα πολλά του πολυπόθητου καταλόγου που ακούει στο όνομα “Menu Mediterraneo” και που κάθε χρόνο οι θαμώνες των καταστημάτων La Pasteria περιμένουν πώς και τι. Να τι ζουμερές πληροφορίες χάνεις, άμα δεν έχεις νηστέψει ποτέ στη ζωή σου…
Σταθερά, κάθε χρόνο την περίοδο της Σαρακοστής το Menu Meditarraneo ανοίγει την όρεξη στους πιστούς της ιταλικής κουζίνας με νηστίσιμες συνταγές όπως το Gamberi Tropicana (λινγκουίνι με ψητές γαρίδες, κρέμα καρύδας και μυρωδικά) της φωτογραφίας που έκανε τα σάλια μου να τρέξουν, το Ditali con Polpo e Pomodori (κοφτό μακαρόνι ditali με χταπόδι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι) ή την Tabule di Gamberi a Quinoa (σαλάτα με μαϊντανό, κινόα, γαρίδες και λαδολέμονο). Φέτος, όμως, το εξαιρετικά αγαπητό σαρακοστιανό Menu Mediterraneo επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη: τρία ολοκαίνουργια και άκρως λαχταριστά πιάτα που δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές σε νηστεύοντες και μη.
Στις νέες αυτές προτάσεις συγκαταλέγονται η Pizza Marinara με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φρέσκια ρίγανη και λάδι με σκόρδο (αναστεναγμός), τα Linguine con Cozze di Mare με μύδια, πιπεριές, τσίλι, λευκό κρασί και μαϊντανό που φέρνουν τη θάλασσα στο τραπέζι σου, αλλά και το νέο αγαπημένο μου πιάτο, η φα-ντα-στι-κή μακαρονάδα Spaghetti Funghi Porcini a Portobello, με μανιτάρια Portobello και porcini, κρέμα καρύδας και μυρωδικά… Μα κοιτάξτε την και πείτε μου: γίνεται να της αντισταθείς;
Το Menu Mediterraneo θα είναι διαθέσιμο μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, και εκτός από όλα τα καταστήματα La Pasteria μπορείτε επίσης να το βρείτε στη νέα online υπηρεσία Take Away στο www.lapasteria.gr, όπου θα παραγγείλετε τα αγαπημένα σας νηστίσιμα με παραλαβή από το κατάστημα. Πόσο πιο νόστιμη να γίνει η Σαρακοστή πια;
Facebook: @lapasteria
Instagram: @lapasteria
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.