32 νόστιμα στέκια για να ανακαλύψεις αυτές τις γιορτές

Upper, το μυστηριώδες (και πολύ νόστιμο!) bistro του Συντάγματος…

Ανέβα στον 2ο όροφο, όπου κρύβεται το speakeasy πρόσωπο του Upper

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
upper_2.jpg
upper_1.jpg
upper_4.jpg
upper_5.jpg
upper_3.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Upper: Tο μυστηριώδες (και πολύ νόστιμο!) bistro του Συντάγματος με το speakeasy bar

Ασπρόμαυρο πλακάκι στο δάπεδο, κρυστάλλινες απλίκες στο ταβάνι. ∆εξιά σου οι δερμάτινοι καναπέδες και απέναντί τους η αριστοκρατική μπάρα δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε ένα ρομαντικό κουπέ τρένου μιας άλλης εποχής, ταξιδεύοντας μάλιστα στην πρώτη θέση. Σε αυτό το ονειρικό σκηνικό μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το brunch σου ανακαλύπτοντας πιάτα με νόστιμα ελληνικά προϊόντα όπως τα pancakes χαρουπιού με ταχίνι, μέλι και φρέσκα φρούτα, ένα σφουγγάτο με κασέρι Μυτιλήνης ή μια νοστιμότατη φουρτάλια Άνδρου µε πατάτες και χωριάτικο λουκάνικο. Το brunch σερβίρεται καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τις 14.00 και μετά δίνει τη θέση του σε ένα λαχταριστό μενού με νόστιμα πιάτα ζυμαρικών (δοκίμασε οπωσδήποτε τα νιόκι με κρέμα τρούφας, σοτέ μανιτάρια, σπανάκι και μπρόκολο), πληθωρικά burgers και αχνιστές πίτσες με ζύμη που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Θα βρεις επίσης πολλές healthy επιλογές με vegetarian και vegan προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα κι αν είσαι λάτρης του κρέατος.

Όλα αυτά, όμως, είναι μόνο η μία πλευρά αυτού του νόστιμου bistro… Η άλλη πλευρά, μυστηριώδης και αναπάντεχη, σε περιμένει σε… άλλον όροφο. Ψάξε για το κουδούνι με την επιγραφή “Upper” και ύστερα ανέβα στον 2ο όροφο, όπου κρύβεται το speakeasy πρόσωπο του Upper: μία ατμοσφαιρική αίθουσα διακοσμημένη σε αναγεννησιακό στυλ, με vintage έπιπλα που προέρχονται από σπίτια ή από τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο ΡΕΤΟ. Εδώ, με φόντο τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του ζωγράφου Νικολάι ∆ήμα θα απολαύσεις υπέροχα cocktails και θα ζήσεις μοναδικές βραδιές με live piano show (κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ), που θα θυμάσαι –πιθανότατα– για πάντα…

Extra tip: Τις μέρες που ο barman παίρνει ρεπό τον αντικαθιστά το… cocktail machine! Πρόκειται για ένα μηχάνημα εξπέρ στην παρασκευή cocktail, που ένας από τους ιδιοκτήτες βρήκε σε ένα ταξίδι του στη Γερμανία. Είναι προγραμματισμένο να φτιάχνει στην εντέλεια όλα τα signature cocktails του Upper και αν το πετύχεις εν δράσει, πραγματικά αξίζει να το χαζέψεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ