Θεματα

Μπάτλερ: Ένα jazzy bar στην Τζια

Ένα διαφορετικό all day jazzy bistrot με ατμόσφαιρα – και τον Δώρο Παύλου

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Butler - all day jazzy bistrot στην Τζια

Στο Butler - all day jazzy bistrot για χαλαρά ποτά και finger food στην Τζια

Χρόνια έχω να πάω στη Τζιa, τη θυμάμαι ως το αριστούργημα νησί που είναι (ακόμα, από ότι μου λένε οι τακτικοί θαμώνες). Θυμάμαι το «Βινύλιο» να βασιλεύει στην Τζιa επί είκοσι έξη χρόνια, ως στέκι, βραδινή έξοδο, υποχρεωτικό πέρασμα των Αθηναίων-σε-διακοπές – μα τι όμορφο μαγαζί, και τι σούπερ μουσικές, και πόσο ήξεραν από μαγαζιά τα «παιδιά» που το έτρεχαν…

Butler - all day jazzy bistrot στην Τζια

Λοιπόν τα ίδια παιδιά άνοιξαν το «Μπάτλερ», ή αλλιώς «The Butler – all day jazzy bistrot», με υπότιτλο «laid back drinks & bites»: χαλαρά ποτά και τσιμπητουάρ πράγματα, όχι μεζεδάκια ακριβώς, της κατηγορίας finger food – το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα πολύ επίκαιρα πλέον bao buns όπως και την πιο κλασσική bruschetta σε διάφορες εκδοχές, και τέλεια σπιτική quiche που φτιάχνει κάθε μέρα με τα χεράκια της η Μπάρμπαρα.

Butler - all day jazzy bistrot στην Τζια

Στην μπάρα είναι ο Μίμης Κεφαλάς, ο ρομαντικός ντιτζέι του (χειμερινού) «MG bar», εδώ ως μπάρμαν, κατά το «παλιά μου τέχνη κι ασ' τηνε». Ο κατάλογος περιλαμβάνει κοκτέιλ από αυτά που στα νησιά είναι πάντα καλύτερα, ίσως επειδή τα απολαμβάνεις πάνω στη θάλασσα που όσο να 'ναι μετράει περισσότερο. Εκτός από ποτά και κοκτέιλ, σερβίρονται προχώ μεζεδάκια στην ωραία δροσιά του «Μπάτλερ», με τις γνωστή σούπερ αισθητική που έχουν τα «παιδιά» τα οποία, όπως είπαμε, ξέρουν από μαγαζιά, της νύχτας, της ημέρας αλλά κυρίως του καλοκαιριού.

Butler - all day jazzy bistrot στην Τζια

Butler - all day jazzy bistrot στην Τζια

Ο Δώρος Παύλου «ντύνει» μουσικά τον χώρο – είναι στα (παραδοσιακά) ντεκ και παίζει βινύλια, συμπληρώνοντας τη ρομαντική, λίγο βίντατζ, τζαζίστικη ατμόσφαιρα με μπαλάντες, Χατζιδάκι, τζαζ και Φρανκ Σινάτρα με τον τρόπο που μόνον αυτός καταφέρνει να δένει τις νύχτες με ωραίο φεγγάρι. Σίγουρα και άλλες νύχτες χωρίς φεγγάρι, που όμως δεν μας ενδιαφέρουν τώρα, καλοκαιριάτικα, θέλουμε νύχτες με μεγάλα θερινά φεγγάρια και μάλιστα να μας μείνουν αξέχαστες. Στο Βουρκάρι, όπου φυσάει δροσερό αεράκι και μοσχοβολάει θάλασσα. 

Butler - all day jazzy bistrot στην Τζια

Μπάτλερ, all day jazzy bistrot, Τζια, Βουρκάρι 2288022841

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ