- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπάτλερ: Ένα jazzy bar στην Τζια
Ένα διαφορετικό all day jazzy bistrot με ατμόσφαιρα – και τον Δώρο Παύλου
Στο Butler - all day jazzy bistrot για χαλαρά ποτά και finger food στην Τζια
Χρόνια έχω να πάω στη Τζιa, τη θυμάμαι ως το αριστούργημα νησί που είναι (ακόμα, από ότι μου λένε οι τακτικοί θαμώνες). Θυμάμαι το «Βινύλιο» να βασιλεύει στην Τζιa επί είκοσι έξη χρόνια, ως στέκι, βραδινή έξοδο, υποχρεωτικό πέρασμα των Αθηναίων-σε-διακοπές – μα τι όμορφο μαγαζί, και τι σούπερ μουσικές, και πόσο ήξεραν από μαγαζιά τα «παιδιά» που το έτρεχαν…
Λοιπόν τα ίδια παιδιά άνοιξαν το «Μπάτλερ», ή αλλιώς «The Butler – all day jazzy bistrot», με υπότιτλο «laid back drinks & bites»: χαλαρά ποτά και τσιμπητουάρ πράγματα, όχι μεζεδάκια ακριβώς, της κατηγορίας finger food – το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα πολύ επίκαιρα πλέον bao buns όπως και την πιο κλασσική bruschetta σε διάφορες εκδοχές, και τέλεια σπιτική quiche που φτιάχνει κάθε μέρα με τα χεράκια της η Μπάρμπαρα.
Στην μπάρα είναι ο Μίμης Κεφαλάς, ο ρομαντικός ντιτζέι του (χειμερινού) «MG bar», εδώ ως μπάρμαν, κατά το «παλιά μου τέχνη κι ασ' τηνε». Ο κατάλογος περιλαμβάνει κοκτέιλ από αυτά που στα νησιά είναι πάντα καλύτερα, ίσως επειδή τα απολαμβάνεις πάνω στη θάλασσα που όσο να 'ναι μετράει περισσότερο. Εκτός από ποτά και κοκτέιλ, σερβίρονται προχώ μεζεδάκια στην ωραία δροσιά του «Μπάτλερ», με τις γνωστή σούπερ αισθητική που έχουν τα «παιδιά» τα οποία, όπως είπαμε, ξέρουν από μαγαζιά, της νύχτας, της ημέρας αλλά κυρίως του καλοκαιριού.
Ο Δώρος Παύλου «ντύνει» μουσικά τον χώρο – είναι στα (παραδοσιακά) ντεκ και παίζει βινύλια, συμπληρώνοντας τη ρομαντική, λίγο βίντατζ, τζαζίστικη ατμόσφαιρα με μπαλάντες, Χατζιδάκι, τζαζ και Φρανκ Σινάτρα με τον τρόπο που μόνον αυτός καταφέρνει να δένει τις νύχτες με ωραίο φεγγάρι. Σίγουρα και άλλες νύχτες χωρίς φεγγάρι, που όμως δεν μας ενδιαφέρουν τώρα, καλοκαιριάτικα, θέλουμε νύχτες με μεγάλα θερινά φεγγάρια και μάλιστα να μας μείνουν αξέχαστες. Στο Βουρκάρι, όπου φυσάει δροσερό αεράκι και μοσχοβολάει θάλασσα.
Μπάτλερ, all day jazzy bistrot, Τζια, Βουρκάρι 2288022841
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.