Αρτοποιείο Ρεμούνδος: Ο ιστορικός φούρνος της Κυψέλης
«Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε συνέχεια, ενώ ακόμη και το πιο απλό ψωμί θα βρούμε τρόπο να το φτιάξουμε κάπως αλλιώς, να μην είναι αδιάφορο, ούτε συνηθισμένο, αλλά πολύ νόστιμο!»
Αρτοποιείο Ρεμούνδος: 15 διαφορετικά είδη ψωμιού, φρεσκοψημένα κέικ, τσουρέκια, εποχιακά γλυκά, μπισκότα και βουτήματα για κάθε γεύση
Ο φούρνος αυτός στέκεται μοσχομυριστός στη γωνία Κυψέλης & Τήνου, στην καρδιά της Κυψέλης, από το 1953. Οι παλιοί Κυψελιώτες ακόμα θυμούνται τον χαμογελαστό κύριο Γρηγόρη Ρεμούνδο να τους καλημερίζει με μια ζεστή φρατζόλα και λίγα μουστοκούλουρα. Σήμερα οι εγγονοί του, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος, είναι η τρίτη γενιά που έχει αναλάβει τον φούρνο, μαζί και όλα τα μυστικά της νοστιμιάς του. Εκτός από τα 15 διαφορετικά είδη ψωμιού (θα βρεις από προζυμένιο ψωμί με πιτιά γιαουρτιού μέχρι καλαμποκόψωμο, και από χαρουπόψωμο μέχρι γαλλική μπαγκέτα!), θα ανακαλύψεις πολλές ακόμα λιχουδιές όπως φρεσκοψημένα κέικ, φημισμένα τσουρέκια, πολλά εποχιακά γλυκά (όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που κάνουν θραύση!), μπισκότα και βουτήματα, ενώ κάθε τόσο και κάτι καινούργιο βρίσκει τη θέση του στα ράφια. «Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε συνέχεια, ενώ ακόμη και το πιο απλό ψωμί θα βρούμε τρόπο να το φτιάξουμε κάπως αλλιώς, να μην είναι αδιάφορο, ούτε συνηθισμένο, αλλά πολύ νόστιμο!», λέει ο Γρηγόρης, που συγκινείται όταν βλέπει τους παλιούς πελάτες ακόμη να τον προτιμούν. Και στην πρώτη μπουκιά του ψωμιού ξέρεις κι εσύ πια ότι η προτίμηση αυτή είναι απόλυτα δικαιολογημένη…