- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της κατανάλωσης νερού κατά την διάρκεια της ημέρας στην διατήρηση της υγείας, στην μείωση του άγχους και στην διατήρηση της σιλουέτας. Πολλές φορές όμως το να καταναλώνουμε 2 λίτρα νερό μπορεί να ακούγεται άνοστο και να μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία. Ένας πιο ενδιαφέρων τρόπος είναι το να προσθέτεις κίτρα (λεμόνι, λάιμ) και διάφορα άλλα φρούτα σε παγωμένο νερό και να το απολαμβάνεις αφού αυτά διαχύσουν της γλυκόξινη γεύση και το όμορφο άρωμά που τους! Γιατί να το κάνεις;
Ρύθμιση pH
Το pH του σώματος φυσιολογικά είναι ελαφρά βασικό. Τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και η επεξεργασμένη ζάχαρη τείνουν να οξειδώνουν τον οργανισμό. Αντιθέτως, το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην διατήρηση της σωστής οξεοβασικής ισορροπίας στο επιθυμητό εύρος τιμών.
Νεφρά
Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της ενυδάτωσης του σώματος και της αποβολής των βλαπτικών από τον οργανισμό ουσιών μέσω των ούρων. Συχνά, λόγω γενετικών ή περιβαλλοντικών παραγόντων τα άλατα σχηματίζουν κρυστάλλους που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν πέτρες στα νεφρά. Οι κρύσταλλοι αυτοί αποτελούνται συνήθως από άλατα ασβεστίου. Το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην πρόληψη της κρυστάλλωσης, επιτρέποντας στον οργανισμό να αποτοξινωθεί και μειώνοντας τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά.
Vitamin C
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή είναι γνωστή για την δράση της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη απαραίτητη για την επούλωση τραύματος και βασικό συστατικό των ιστών. Βοηθάει επίσης στην απορρόφηση σιδήρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.