- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γαστρονομία και γαλλικό σινεμά συναντιούνται στο St. George Lycabettus
Με αφορμή το Γαλλικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ο executive chef του ξενοδοχείου δημιουργεί ένα μενού εμπνευσμένο από τη Γαλλική Ριβιέρα
Στο St. George Lycabettus, εκεί στους πρόποδες του Λυκαβηττού, έχουν περάσει τις νύχτες τους αρκετοί διάσημοι του κόσμου. Ανάμεσά τους και πολλοί αστέρες του κινηματογράφου, όπως η Catherine Deneuve, ο Vincent Cassel, o Jean Reno κ. α. Τώρα, και με αφορμή το Γαλλικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου που υποστηρίζεται από το ξενοδοχείο επί 20 συναπτά έτη, ο executive chef του εστιατορίου La Suite Lounge Βασίλης Μήλιος δημιουργεί ένα μενού εμπνευσμένο από τη Γαλλική Ριβιέρα.
Το μενού ξεκινάει με amuse bouche, περνάει σε bisque καραβίδας, συνεχίζει με στρείδια au beurre blanc και χτένια σεν ζακ, έχει για κυρίως ραβιόλι αστακού με σάλτσα γαλλικής σαμπάνιας και για επιδόρπιο φοντάν σοκολάτας με παγωτό βανίλιας. Θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε στην τιμή των €36/ άτομο από 3 έως 13 Απριλίου.
Και αφού δοκιμάσετε το μενού με θέα όλη την πόλη, περάστε μια βόλτα από το screening room του ξενοδοχείου. Εδώ καθημερινά (19.00-21.00) θα προβάλλονται παλιές γαλλικές ταινίες με πρωταγωνιστές που έχουν μείνει στο ξενοδοχείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.