Θεματα

6 στέκια για τους λάτρεις του κρέατος

Meat Lovers ενωθείτε!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 691
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
meat
© José Ignacio Pompé/ Unsplash

Στον πλανήτη της μαγειρικής υπάρχει μια μυρωδιά που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. Είναι εκείνη του κρέατος που ψήνεται στον φούρνο, γυρίζει στη σχάρα, σοτάρεται στο τηγάνι. Ναι, υπάρχει λόγος που ένα ζουμερό, καλό κομμάτι από φίνο κρέας δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Λέγεται «νοστιμιά».

Ο πλανήτης Αθήνα από την άλλη όλα τα ξέρει, όλα τα ψήνει και όλα τα φιλοξενεί. Από σπάνιες κοπές και ράτσες με περίεργα ονόματα, μέχρι το πατροπαράδοτο και μεγαλειώδες αρνάκι. Στα τραπέζια αυτής της πόλης θα συναντήσεις τα πάντα και θα φας τα καλύτερα. Μέρες που είναι (έρχεται Τσικνοπέμπτη, σου μύρισε;), καιρός να παίρνεις ιδέες. Να γυρίσεις, να γευτείς, να ανανεώσεις την ατζέντα σου με καινούργια, καλά στέκια. Κρεοπωλεία, ταβέρνες, εξειδικευμένα ρεστοράν για κρέας και μεζεδοπωλεία με λαχταριστούς κρεατομεζέδες. Ο πήχης είναι ψηλά, οι επιλογές πληθωρικές: αυτή η εποχή ανήκει στους meat lovers! 

Βuffalo Prive
Καλωσορίσατε στον κόσμο των premium κρεάτων

dsc08478.jpg

_mg_5399.jpg

dsc08470.jpg

dsc08530.jpg

Κάνοντας μια μικρή περιήγηση στο Διαδίκτυο στο BUFFALO PRIVE θα πειστείς ότι πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείς, αφού χιλιάδες κριτικές στο tripadvisor και το google γράφουν τα καλύτερα! Θα διαπιστώσεις το γιατί μόλις μπεις στο χαλαρό και cosy χώρο του, με τα εικαστικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών, την jazz μουσική και το χαμογελαστό προσωπικό. Δίπλα σου πιθανόν να κάθεται κάποιος γνωστός, αφού πολλοί celebrities το επιλέγουν για την έξοδό τους, τόσο για την ωραία ατμόσφαιρα, όσο και για τα ποιοτικά, γευστικά του κρέατα. Εδώ θα βρεις premium κοπές από την Ελλάδα και τον κόσμο, ιδιαίτερα κρέατα από την Ουρουγουάη, την Αυστραλία ή την Αργεντινή, αλλά και μια μεγάλη λίστα κρασιών. Το μυστικό της δυνατής γεύσης είναι η καθαρότητα του κρέατος, αφού τίποτα δε μαρινάρεται και το κάθε κρέας καπνίζεται ανάλογα με την προτίμησή σου, ενώ εσύ βλέπεις τα πάντα μέσα από το γυάλινο τοίχο της κουζίνας. Στα must είναι η ιδιαίτερα αρωματική, βουβαλίσια μπριζόλα γάλακτος από τις Σέρρες, το φιλέτο Highland Σκωτίας πλούσιο σε Β12 και ιχνοστοιχεία, το μαύρο κοτόπουλο Ιωαννίνων στη σχάρα, ο μαύρος χοίρος Ισπανίας, αλλά και τα πιο παραδοσιακά και πιάτα με πολίτικες συνταγές, όπως η παστουρμαδόπιτα ή ο καβουρμάς. Όλα αυτά θα τα βρεις σε εξίσου απολαυστικές τιμές, ενώ ο Buffalo Prive στηρίζει και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με ειδικές εκπτώσεις.

● Λεωφ. Δεκελείας 88, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102514438, fb: Buffalo Prive Nea Philadelfeia 
Κωνσταντινουπόλεως 7, Γλυφάδα, 2155555575, fb: Buffalo Prive Glyfada


Prosopa
Εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές σε ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον 

2-5.jpg

1-10.jpg

3-2.jpg

Αγαπημένα Prosopa για χίλιους δυο λόγους. Γιατί οι άνθρωποί του είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι. Γιατί το εστιατόριο έχει τέλεια αισθητική μακριά από οτιδήποτε δήθεν. Γιατί μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν να είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι ενός καλού φίλου. Και, φυσικά, για το εξαιρετικό του φαγητό! Η κουζίνα στα Prosopa είναι μεσογειακή με διεθνείς επιρροές, με ισορροπημένη παρουσία του ψαριού και του κρέατος στο μενού. Αλλά επειδή οι ημέρες το επιβάλλουν, μιας και πλησιάζει και η Τσικνοπέμπτη, να θυμάστε ότι τα Prosopa σε μόνιμη βάση θα σας προτείνουν εκλεκτό κρέας, όπως πικάνια και rib eye Black Angus, βιολογικές χοιρινές μπριζόλες Iberico αλλά και burgers με 100% Black Angus κιμά, χωρίς άλλες προσμίξεις, παρά μόνο με αλατοπίπερο. Και δίπλα σε αυτά, για τις ημέρες που λέγαμε, θα προστεθούν μπιφτεκάκια από βουβαλίσιο κιμά από τη λίμνη Κερκίνης, μπριζόλες Tomahawk 1.200 γραμμαρίων για δύο άτομα και άλλες προτάσεις που θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο σας. Επίσης, στις περίπου 120 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα θα προστεθούν και κάποιες επιπλέον, κόκκινου κρασιού, ιδανικού να συνοδεύσει το κρέας. Αν ήδη δεν έτυχε να επισκεφθείτε αυτό το εξαιρετικό εστιατόριο, σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

● Βασιλείου του Μεγάλου 52, Ρουφ, 2103413433, www.prosopa.gr, fb: Prosopa restaurant


Tα παπακια 
Ο νέος χώρος του Μιχάλη Βλαχοδημήτρη είναι ερωτεύσιμος

dsc08571.jpg

dsc08548.jpg

Από τους πλέον καταξιωμένους επιχειρηματίες ο Μιχάλης Βλαχοδημήτρης, με 18 επιτυχημένα μαγαζιά στο ενεργητικό του, κέρδισε και αυτή τη φορά τις εντυπώσεις, καθώς τα Παπάκια λειτουργούν ένα χρόνο κι έχουν ήδη γίνει talk of the town! Πρόκειται για ένα all day bistrot σε νεοϋορκέζικο ύφος, το οποίο αλλάζει μορφές και αύρα όσο η ημέρα κυλάει. Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις εκεί το πρωινό σου απολαμβάνοντας ένα λαχταριστό brunch και έναν τονωτικό καφέ για τον δρόμο, να επιστρέψεις μαζί με τους συναδέλφους σου το μεσημέρι για ένα εξαιρετικό γεύμα και το βράδυ να περάσεις για ακόμα μία βόλτα και ένα κοκτέιλ. Όσο για τα κρέατα, είναι από μόνα τους ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, απόλυτα ποιοτικά και θα σε κάνουν φανατικό meat lover. Έχουμε να προτείνουμε το ψαρονέφρι με γκότζι μπέρι, αποξηραμένα δαμάσκηνα και ρύζι ατμού. Ή μία επική ποικιλία κρεατικών για πιο hardcore καταστάσεις. Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, τα Παπάκια μετατρέπονται σε ένα ξέφρενο πάρτι, με διάσημους DJ και χορευτική μουσική. Φύγαμε;

● Μεσογείων 254, Χολαργός, 2106540066, Fb: stapapakia


Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου
Ραντεβού στο μετρό της Πανόρμου για καλό φαγητό!

img_20170627_115858_562.jpg

1-15.jpg

received_1355532607806691.jpg

Η μετεξέλιξη του παραδοσιακού ψητοπωλείου σε εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών για τους λάτρεις του καλού κρέατος και όχι μόνο. Έτσι, εκτός από τα κλασικά καλαμάκια και τυλιχτά, ο απαιτητικός επισκέπτης θα απολαύσει πρωτότυπα και άκρως χορταστικά πιάτα όπως μοσχαρίσιες μπριζόλες T-bone, καλαμάκια από black angus, σπιτικές τηγανητές πατάτες, αυγά με σουτζούκι, αυθεντικό αρμενικό κεμπάπ, γιαουρτλού κεμπάπ, κυπριακές πίτες με χαλούμι και άλλα πολλά. Με τα καλύτερα υλικά και μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, πίτες και χορτοφαγικές επιλογές, είναι εγγυημένο πως θα λαχταράς να τα δοκιμάσεις όλα. Κι όλα αυτά σε ένα ζεστό, φιλικό περιβάλλον ή με διανομή στο σπίτι ή στη δουλειά. Tip: πλησιάζει Τσικνοπέμπτη και το Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου θα δεχτεί προπαραγγελίες για κάθε εκδήλωσή σας!

● Λαρίσης 33, Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου, 2130500900, 6986565870, www.piatsakalamakipanormou.gr, fb: Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου


Κάππα 
Το στέκι της παρέας αγαπάει τους μεζέδες

_mg_5437.jpg

13-23-08-7f46f2ca9b3333d07b857248d90b2be1975467a517ee2bdd6a36c86f61a8913a.jpg

Το καλύτερο που συμβαίνει με την Τσικνοπέμπτη δεν είναι το ψητό κρέας. Το καλύτερο είναι ότι οι παρέες έχουν ακόμη μια αφορμή για να συναντηθούν γύρω από ένα τραπέζι με λαχταριστούς και αυθεντικά ελληνικούς μεζέδες. Και με δεκάδες αξεπέραστα μεζεδάκια, το Κάππα στον Κεραμεικό είναι σίγουρα το σπίτι του ελληνικού μεζέ. Ειδικά για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης το εστιατόριο ετοιμάζει πολλές γευστικές εκπλήξεις για τους λάτρεις του κρέατος (να πείτε ένα μεγάλο «ναι» στα κοκορετσάκια!) και βγάζει μικρά θαύματα από τον φούρνο του: κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στο μπριζολάκι με πέστο ρίγανης, στο ψητό συκώτι με δεντρολίβανο ή σε εκείνον τον πληθωρικό καβουρμά με τηγανήτα πατάτας και αυγό μάτι. Θα δοκιμάσετε και θα καταλάβετε γιατί.

● Προδίκου 6, Κεραμεικός, 2103471841, Fb: @kappa.kerameikos


Ο Γιάννης
Το εμβληματικό κρεοπωλείο των Εξαρχείων έχει τα άπαντα του κρέατος

20160418_152243.jpg

dsc_0047v.jpg

Αυτό το κρεοπωλείο είναι κάτι σαν θρύλος για τη γειτονιά. Σε περιμένουν εδώ και 27 χρόνια ο Γιάννης και η Γωγώ πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, το μαγαζί δεν είναι απλά καθαρό, αλλά αστράφτει, ενώ τα εκλεκτά κομμάτια κρέατος είναι τοποθετημένα με τόση τάξη που σε κάνουν να θες να ψωνίσεις απ’ όλα. Τι θα βρεις; Τρυφερές μοσχιδούλες από τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, χοιρινά του Μπακρατσά που συνεργάζεται με το Κτηνιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κοτόπουλα από την Πίνδο, βιολογικά κρέατα, κατσικάκια και αρνάκια ΠΟΠ Ελασσόνας, μαύρο χοίρο από τα Χαϊντάρια Φαρσάλων, κουνέλια, φραγκόκοτες και κοκόρια. Κι ακόμα rib eyes, flank steak, skirt steak, picanha, tomahawk Αμερικής, αλλά και νοστιμότατο tomahawk από ελληνική μοσχίδα. Κάθε είδος κρέατος στο παρασκευαστήριό τους μεταμορφώνεται σε σουβλάκια, ζουμερά μπιφτέκια, λουκάνικα χωρίς συντηρητικά και σύνθετες ουσίες, σεφταλιές, κεμπάπ, κοντοσούβλια, λεπτοκομμένες πανσετούλες, μπριζολάκια, σνίτσελ. Τι άλλο πρέπει να ξέρεις; Παίζει πάντα ροκ μουσική και κάνει διανομή στο σπίτι από το πρωί έως τις 5 το απόγευμα! 

● Καλλιδρομίου 51, 2103301230, Fb: Κρεοπωλείο ο Γιάννης εξάρχεια


ΥΨΗΣΤΟΝ: Μία συσκευασία, Μία συνταγή, Μία οικογένεια, Μία παρέα!

MeatKa
Kebab πολίτικο

Ψήνεστε για ύψιστες γεύσεις και αγαπημένες κρεατο-λιχουδιές; Η ελληνική εταιρία ΜΕΑΤΚΑ παρουσιάζει την απολαυστική σειρά ΎΨΗΣΤΟΝ: κλασικά και γεμιστά κρεατο-εδέσματα, φτιαγμένα με μεράκι, σας περιμένουν στους καταψύκτες των supermarkets για να ανακαλύψετε την πλούσια γεύση τους!

MeatKa
Kebab κασέρι

Αυθεντικό Πολίτικο Κεμπάπ για τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων, Ζουμερό Μοσχαρίσιο Μπιφτέκι για τους μερακλήδες, Μοναδική Κυπριακή Σεφταλιά για τους καλοφαγάδες, Λαχταριστό Μπιφτέκι Κοτόπουλο για εσάς που προσέχετε τη σιλουέτα σας, Γεμιστά Μπιφτέκια και Κεμπάπ με Τυρί Π.Ο.Π. για όσους αγαπούν τις γευστικές ανατροπές... όλα πλασμένα σύμφωνα με ύψιστες συνταγές.

MeatKa
Μπιφτέκι κοτόπουλο

Για ύψιστη απόλαυση και ασφάλεια, τα προϊόντα ΎΨΗΣΤΟΝ από τη ΜΕΑΤΚΑ, είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πιο αυστηρό σύστημαδιαχείρισης τροφίμων ISO 22000 και είναι έτοιμα κάθε στιγμή να φέρουν την ύψιστη απόλαυση… στο πιάτο σας! Τα προϊόντα ΎΨΗΣΤΟΝ είναι ιδανικά για όλη την οικογένεια αφού μπορείτε να τα απολαμβάνετε όποτε θέλετε, απλώς βγάζοντας τα από την κατάψυξη για να έχετε ένα νόστιμο πιάτο στο τραπέζι σας, πάντα με τα πιο αγνά υλικά. Ανακαλύψτε τα και υποκλιθείτε στην ύψιστη νοστιμιά τους!

Fb: facebook.com/meatka.gr


ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ μπαχαρικά-βότανα

Το κατάστημα ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ μπαχαρικά-βότανα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Κοτζιά) στην οδό Σοφοκλέους, από το 1959. Εδώ θα βρείτε μπαχαρικά τα οποία όχι μόνο διεγείρουν τη γεύση σας, αλλά αποτελούν και μια εντυπωσιακή λίστα από φυτο-θρεπτικά συστατικά, αιθέρια έλαια, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τη συνολική ευεξία.

Αγγελίδης Μπαχαρικά & Βότανα

Τα μπαχαρικά υπήρξαν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας εδώ και αιώνες. Χάρη στους Άραβες και τους Ευρωπαίους εξερευνητές, των οποίων οι εισφορές στη διάδοση τους από τον τόπο καταγωγής τους με τον υπόλοιπο πλανήτη έχει διευρύνει τη χρήση και η δημοτικότητά τους σε όλο τον κόσμο!

Υπερτροφές
Οι «υπερτροφές» αποκαλούνται «θαύματα της φύσης» καθώς υπόσχονται περισσότερη φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης, διατήρηση της νεανικότητας και βελτίωση της υγείας. Οι υπέρμαχοι των υπερτροφών υποστηρίζουν ότι η συστηματική τους κατανάλωση αυξάνει τη ζωτική ενέργεια, αποτοξινώνει και αναζωογονεί το σώμα, το βοηθάει να λειτουργεί καλύτερα, να διατηρείται υγιές και να έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις ασθένειες. Τονίζουν μάλιστα ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία είναι ευθέως συγκρίσιμες με εκείνες πολλών φαρμάκων, χωρίς όμως τις παρενέργειές τους, αφού πρόκειται για εντελώς φυσικές τροφές.

Αγγελίδης Μπαχαρικά & Βότανα

Εξωτικά και πολύχρωμα αλάτια απ' όλο το κόσμο, ροζ Ιμαλαΐων, μπλε Περσίας, κόκκινο Χαβάης, μαύρο Ινδιών, νεκράς θάλασσας, ερήμου Καλαχάρι, ροζ Περού, ανθός αλατιού, αλάτι λεμόνι και αλάτι καπνιστό.

Μείγματα μπαχαρικών

  1. BERBERE Αιθιοπίας
  2. RAS EL HANUT Μαρόκου
  3. ZAATAR Αραβικό
  4. ΑΡΝΙ ΨΗΤΟ
  5. ΒΕΓΚΕΤΑ Βαλκανική
  6. ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ Ινδικό
  7. ΚΕΜΠΑΠ
  8. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  9. ΚΡΕΑΣ
  10. BBQ
  11. ΛΕΜΟΝΟΠΙΠΕΡΟ
  12. ΣΑΛΤΣΑ
  13. ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΜΑΣΣΑΛΑ
  14. ΨΑΡΙ

Αγγελίδης Μπαχαρικά & Βότανα

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Τα αρωματικά φυτά είναι όμορφα και ευωδιαστά, ενώ παράλληλα διαθέτουν πληθώρα χρήσιμων θεραπευτικών ιδιοτήτων καθώς και χρησιμοποιούνται καθημερινά στο μαγείρεμα. Τα αρωματικά φυτά, τα θεραπευτικά βότανα αποτελούσαν ήδη από την αρχαιότητα ένα σαγηνευτικό τελετουργικό που ξεγελούσε τη λύπη, την ασθένεια και το θάνατο. Η ελληνική Μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες φυτών και βοτάνων με θεούς, ημίθεους και μυθικά πλάσματα όπως ο Κένταυρος Χείρων και η μητέρα του, η Νύμφη Φιλύρα, θεότητα των αρωματικών βοτάνων, της ευωδίας και της ανάρρωσης. Ακόμα και ο Άδης αναζήτησε στη Νύμφη Μίνθη, τη μέντα, τη σπιρτάδα της ερωτικής αναζωογόνησης όσο ο πάνω κόσμος ερωτοτροπούσε με την αθανασία του ελελίσφακου, του φασκόμηλου. Όσο για τη θεά του Έρωτα, που αναδύθηκε απ’ τη θάλασσα της Μεσογείου μαζί με τη λιβανωτίδα, δεντρολίβανο, είχε πολλά να φροντίσει: να γιατρέψει τις πληγές του Αινεία με δίκταμο (έρω-ν-τα) και του Αχιλλέα με το ομώνυμο βότανο.

Αγγελίδης Μπαχαρικά & Βότανα

Σοφοκλέους 18, Αθήνα 10552, 210 3218357, www.spicesaggelidis.com.gr, E-mail: spices.herbs@mail.com, Fb page: Αγγελίδης Μπαχαρικά & Βότανα. Ανοικτά καθημερινά: 7.30 - 16.00 και Σάββατο. Οι επαγγελματίες εξυπηρετούνται με τιμές χονδρικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ