- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Goût de France - Good France, η γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας και στην Αθήνα
Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 3000 εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη σερβίρουν γαλλική κουζίνα
Η γαλλική κουζίνα είναι η Μέκκα της γαστρονομίας. Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Οι τεχνικές, οι περίπλοκες υφές, η σύγχρονη κουζίνα του πλανήτη. Πόσο συχνά όμως έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα μυστικά της; Πόσοι από εμάς έχουν δοκιμάσει αυθεντικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας εκτός Γαλλίας;
Φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκόσμια αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν την εκδήλωση «Goût de France - Good France». Στις 21 Μαρτίου χιλιάδες σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο σερβίρουν σχεδόν ταυτόχρονα στους πελάτες τους ένα δείπνο εμπνευσμένο και εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη γαλλική κουζίνα.
Την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε το «Goût de France» τα εστιατόρια που συμμετείχαν ανά τον κόσμο ήταν 1000 (15 στην Ελλάδα). Τη δεύτερη χρονιά ο αριθμός ανέβηκε στα 1500 εστιατόρια παγκοσμίως (21 στην Ελλάδα), ενώ την τρίτη συμμετείχαν 2000 εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη (65 στην Ελλάδα). Φέτος ο αριθμός των εστιατορίων που θα σερβίρουν γαλλική κουζίνα για μία μόνο μέρα αυξήθηκε σε 3000 εστιατόρια, με 83 από αυτά να βρίσκονται σε 21 πόλεις της Ελλάδας. (Μπορείτε να δείτε τα ελληνικά εστιατόρια και το μενού με το οποίο συμμετέχουν εδώ). Σίγουρα κάποιο είναι κοντά σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.