Κι όμως το Überness νηστεύει…
Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη ζει τις μεγάλες στιγμές της Σαρακοστής
Υπάρχει ένα μέρος σε αυτή την πόλη όπου πικάντικες enchiladas και τραγανά spring rolls κάνουν παρέα σε ζουμερά burgers και crispy χοιρινά. Κι όλα αυτά με φόντο νταλικέρηδες, φθαρμένους τοίχους, πλαστικές λευκές καρέκλες και ένα αδιάκοπο ανθρώπινο βουητό μπροστά στους πάγκους με τα λαχανικά. Αυτό είναι το τέλειο σκηνικό της τέλειας καντίνας του Βασίλη Καλλίδη. Το Überness πετάγεται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις και σε τραβάει από τη μύτη. Ακριβώς στην ψυχή αυτού του σουρεάλ κόσμου, της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο Βασίλης σερβίρει τις αναμνήσεις του από όλο τον πλανήτη και βάζει το street food στη σωστή του θέση.

Όσο κρατά η Σαρακοστή όμως, η κουζίνα του Überness παίρνει άλλη ρότα, μπλέκεται με νηστίσιμα και vegan πιάτα και τους δίνει μια νοστιμιά που άλλο να στη λέμε και άλλο να τη δοκιμάζεις.. Βελουτέ κολοκύθας, τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά, αλλά και ένα τεράστιο burger σερβιρισμένο σε νηστίσιμο brioche (κοντά μας μόνο για σαράντα μέρες), και γεμισμένο με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβίθια, δροσερή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και μια πλούσια σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι. Τις τελευταίες μέρες της νηστείας στο μενού προστίθενται φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.

Το πραγματικό αποκορύφωμα όμως έρχεται στα τέλη αυτού του μήνα, το Σάββατο της 25ης Μαρτίου. Τότε, το Überness θα…εξαφανιστεί! Στη θέση του θα βρούμε –για μία και μόνο ημέρα- μια pop ταβέρνα με τα όλα της: τραπέζια πολλά, σερβιτόρους να πηγαινοέρχονται, από τα ηχεία θα ακούγονται η Μαίρη Λίντα, η Μαρινέλλα και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, μια παιδαγωγός θα απασχολεί δημιουργικά τα πιτσιρίκια, ενώ το μενού θα είναι παραδοσιακό και αμαρτωλό μαζί. Ψωμί ζυμωτό και ελιές, σαλάτα με μαρούλι, κρεμμυδάκι και άνηθο, ταραμοσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος, τηγανιτός σε κουρκούτι από Σουρωτή και αλεύρι από πετρόμυλο, σκορδαλιά με ψωμί ή πατατάτη και μια κολασμένη σοκολατόπιτα με παγωτό κρέμα για το τέλος, που δεν θα θες να έρθει.
Info: Τζων Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη. Η πρόσβαση είναι εύκολη από όλες τις πλευρές της πόλης μέσω της Εθνικής Οδού ή της οδού Πειραιώς, το δωρεάν πάρκινγκ χωράει αμέτρητα αυτοκίνητα και το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 210 4816320.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο street food experience
Oύτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά micro bakeries ανταγωνίζονται για το ποιο μιλά καλύτερα την γλώσσα του καλού cinnamon roll και της babka.
Δεν είναι εναλλακτικά εστιατόρια. Είναι υπόγεια καφενεία και κουτούκια που ξέρουν τι σημαίνει καλοπέραση.
Κι αν δεν φύγεις εκδρομή έχει και η πόλη τις δικές της προτάσεις
13 εστιατόρια που κάνουν αχτύπητη την πρωταγωνίστρια της Καθαρής Δευτέρας
Το βελγικό μπισκοτάκι που έγινε viral από το Japanese Cheesecake σε νέα μορφή
Η νόστιμη γαλλική εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα πλούσιο πρόγραμμα και έναν μεγάλο διαγωνισμό
Για τις στιγμές που μοιραζόμαστε και τις παραδόσεις που συνεχίζουμε
Γίναμε πολλοί και ο πλανήτης πεινάει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.