- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κοτόπουλο με κρασί που τρως και ξανατρώς και ξανατρώς
Δεν το ξεχνάς εύκολα. Βασικά το σκέφτεσαι διαρκώς. Δεν είναι απλό σεξ, πώς να στο πω αλλιώς;
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο
1 ½ κούπα λευκό κρασί
Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Όχι, όχι σου λέω. Δεν θα μιλήσω άλλο γι΄ αυτόν σήμερα. Το ξέρω ότι σου έχω πάρει το κεφάλι και υπόσχομαι θα βγάλω το σκασμό. Δεν θα πω τίποτα. Θα πλύνω τα φιλεταρισμένα μπουτάκια του κοτόπουλου και θα τα αφήσω να στραγγίξουν. Θα ανάψω τη φωτιά, θα βάλω το λάδι στο τηγάνι να κάψει, θα ρίξω τα αλάτια και τα πιπέρια και θα τα σοτάρω μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα που πρέπει. Δεν μιλάω. Μαγειρεύω. Δεν λέω λέξη για εκείνον.
Δεν πρόκειται να απαριθμήσω ξανά τους λόγους για τους οποίους ονειρεύομαι το δέρμα του μέρα-νύχτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε πρήξω ξανά με τις ώρες για τους τρόπους που με κρατούσε ξύπνια τόσες νύχτες. Δεν παίζει να φλυαρήσω για το πώς η ανατομία κάποιες φορές απλά ταιριάζει, ούτε για το ότι συχνά έρχεται και υπερτερεί της επικοινωνίας.
Να, άκουσε με. Σταματάω. Σβήνω τα ροδισμένα μου φιλετάκια με λευκό κρασί. Περιμένω να εξατμιστούν οι πρώτες σταγόνες για να προσθέσω τις επόμενες. Ναι, και αυτόν τον περιμένω. Ας έρθει το βράδυ. Ας έρθει αύριο. Ας έρθει και τώρα αν θέλει, σκασίλα μου τα κοτόπουλα, ας καεί και η κουζίνα. Ας έρθει όποτε θέλει, αλλά να έρθει.
Όχι, δεν μιλάω άλλο γι΄ αυτόν λέμε. Στην τελική εσύ με ρώτησες. Δεν με ρώτησες; Δεν έχει σημασία. Τι έχει σημασία; Να χαμηλώσω τη φωτιά και να έρθει. Γίνεται να έρθει; Να έρθει και να βάλω τα χέρια μου στο πρόσωπο του και εκείνος να τα πιάσει, να τα φιλήσει και να με γυρίσει προς τον τοίχο. Όχι, καθόλου δεν θέλω να μιλήσουμε, ούτε να συζητήσουμε. Να τον νιώσω θέλω. Να κινηθεί μέσα μου με τον τρόπο που θέλω. Ναι. Τον ξέρει τον τρόπο.
Ρίξε λίγη μουστάρδα, αφού μιλάω τώρα. Όχι, όχι για εκείνον. Για τον τρόπο. Είναι οι ανάσες του, οι λέξεις όπως τις λέει. Πες μου για τον Θεό πως μπορεί να γλείφει και να τα λέει όλα αυτά που λέει; Καλά ναι, χάρισμα. Τι; Καλά σταματάω. Όχι άστα λίγο να μελώσουν μέσα στη σάλτσα τους. Να σιγοβράσουν εκεί. Τι σε ενοχλούν τώρα τα κοτόπουλα; Για τα κοτόπουλα λέγαμε;
Όχι, δεν έχω πάθει εμμονή μαζί του. Όχι, δεν είναι μόνο το κρεβάτι σου λέω. Βλέπεις πως το υποτιμάς; Αυτός δεν είναι για κρεβάτι μανούλα μου. Όλα τα έπιπλα δικά του είναι. Και τα έπιπλα μόνο; Τα μπαλκόνια, οι ταράτσες, όλα. Μισόκλεισε το καπάκι. Τις τελευταίες του βράσεις να πάρει.
Ναι οκ. Μιλάω γι΄ αυτόν τι θα γίνει τώρα; Ναι, έχω πάθει εμμονή μαζί του. Όχι μόνο με αυτό. Κάνεις λάθος. Μα κάνεις λάθος. Με όλα του έχω φάει κόλλημα. Με όλα του πηδάει σου λέω αυτός. Ε, μόνο αν το ζήσεις το καταλαβαίνεις. Δεν το ξεχνάς εύκολα. Βασικά το σκέφτεσαι διαρκώς. Δεν είναι απλό σεξ, πώς να στο πω αλλιώς; Να έρθει όμως. Ας έρθει το βράδυ. Ας έρθει αύριο. Ας έρθει και τώρα αν θέλει. Ναι, Σκορπιός. Πού το ’ξερες; Όχι δεν πιστεύω στα ζώδια. Αλλά ναι. Σκορπιός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.