- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Fistiki Fest, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είσαι Αίγινα
Για 7η χρονιά η νοστιμότερη γιορτή επιστρέφει στο νησί
Φρεσκοψημένο φιστίκι νέας σοδειάς, γλυκό του κουταλιού φιστίκι, παστέλια και πάρα πολλά διαφορετικά γλυκά από φιστίκι, ποτά και καλλυντικά από έλαιο φιστικιού, εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα, αγνά μυρωδικά και πολλά-πολλά ακόμα αιγινήτικα προϊόντα έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού, εκεί όπου γίνεται η εμπορική έκθεση του πιο νόστιμου φεστιβάλ.
Το Fistiki Fest διοργανώνεται φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Όπως δηλώνει το όνομά του είναι αφιερωμένο στο φιστίκι, το τοπικό προϊόν που έκανε διάσημη την Αίγινα και της χάρισε τη φήμη της πατρίδας του πιο νόστιμου φιστικιού στον κόσμο.
Το νησί της Αφαίας όμως δεν είναι γνωστό μόνο για τους εξαιρετικούς καρπούς του. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα των τεχνών εμπνεύστηκαν από το τοπίο της. Για αυτό και το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από διάφορες εικαστικές εκθέσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, συναυλίες, παρουσιάσεις και πολλά ακόμα που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις είναι και η παρουσίαση του βιβλίου «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας», του Γιώργου Πίττα, που θα γίνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας στις 18.30. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και αναλύονται 100 ελληνικά προϊόντα που συνθέτουν ένα περίπλοκο μωσαϊκό γεμάτο από τις γεύσεις , τα αρώματα και τον πολιτισμό της γαστρονομικής μας παράδοσης. Στην παρουσίαση, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τον συγγραφέα του εξαιρετικού αυτού βιβλίου.
Το Fistiki Fest θα σηκώσει αυλαία με το θεατρικό δρώμενο «Φιστίκι από σόι», που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία της Αίγινας. Η τελετή λήξης, το βράδυ της Κυριακής θα σηματοδοτηθεί με την παρέλαση της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, κατά μήκος της Παραλίας.
Τώρα έχεις έναν (ακόμη) λόγο να δραπετεύσεις στην ωραία Αίγινα το Σαββατοκύριακο.
*Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.